EseményekMotorverseny

Molnár Alexandra a Ladycross bajnokságban

Molnár Alexandra LadycrosNéhány éve már írtam az oldalra, ezt a jó szokást szeretném most folytatni és szeretnék beszámolni minden versenyemről.

Molnár Alexandra vagyok, 17 éves, motocross versenyző. Tavaly váltottam az MX85-ről nagy motorra, ez a második évem a 125-250 cm3-es kategóriában. A kisebb korosztályt 2010-ben egy Országos Bajnokság 7. hellyel hagytam el, ami nagyon jónak mondható, hiszen csak fiúkkal versenyeztem abban az évben. Szintén 2010 óta áll mögöttem Fehér Géza, az Ő csapatában versenyzem, a SIC Yamaha Fehér Teamben.

Tavaly egy kölcsönmotorral versenyeztem végig a Junior Mx2 és a Ladycross Bajnokságot. A Junior Mx2 a Profi bajnokság előszobája, leginkább edzésnek szántuk ezt a sorozatot, sajnos anyagiak miatt több futamot is ki kellett hagynom, de mint kiderült így is megérte, ugyanis közel 10-15 másodpercet gyorsultam 4-5 verseny alatt.

A legfontosabb a 2011-es évben a Ladycross Bajnokság volt, amit sikerült is megnyernem. Ez azonban nehéz volt, év elején Bárdi Timivel, majd Csákánydoroszlón Andrea Amtmannal is sokat küzdöttem. Az utolsó versenyre viszont már bajnokként érkeztem és ez nagyon jó érzés! 

Idén sajnos szűkösebb a keret, de van már saját motorom, egy Yamaha YZ 125-tel versenyzem. Egyenlőre csak a Ladycross kategóriában indulok, itt mindenképp a ‘címvédés’ a legfontosabb, szeretném újra megnyerni ezt a kategóriát.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Összesített eredmény Ladycross

  1. Molnár Alexandra #34 Yamaha
  2. Simó Kitti #114 KTM
  3. Andrea Amtmann #117 KTM
  4. Marton Mónika #45 Suzuki
  5. Molnár Erzsébet #78h Honda
  6. Daniela Amtmann #33 KTM

Eddig három verseny ment le: Monoron egy hatalmas eséssel indítottam, agyrázkódás és zúzódások, de ennek ellenére is tudtam nyerni. Majd Nagykanizsán ismét itt volt Andrea Amtmann, mindkét futamban közvetlen mögötte értem be, néhány méter lemaradásom volt. Kőszárhegyen már Andrea és testvére Daniella is indult, aki többször ment már a Női Világbajnokságon, nem kis eredménnyel.

Ez nem a kedvenc pályám, nem is úgy sikerült, ahogy szerettem volna, itt harmadik lettem. Az összetett állást azonban vezetem, és a magyar lányok között minden versenyen első voltam, úgyhogy nincs ok panaszra.

Köszönöm támogatóimnak és mindenkinek aki segít/segített, de ahhoz, hogy több, esetleg rangosabb külföldi versenyeken is elinduljunk ez még nem elég. Nagyon szeretnék kijutni esetleg egy cseh vagy német futamra, azok a legerősebb bajnokságok a közelünkben. Sajnos ez már nem rajtam múlik.

A Ladycross következő futama: június 17., Zalaszentgrót, de remélem más versenyeken is el tudok indulni addig, hiszen a legjobb edzés egy verseny.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük