HírekKultúraMotoros könyv

Mivel töltöd a idődet otthon az önkéntes karanténban?

maradj otthon orvosi maszkA szociális távolságtartás ötödik hetének közepén talán már mindenkinél beállt az otthonmaradós rendszer. Túl vagyunk az első pánikon, beletörődtünk, hogy nem mehetünk el itthonról a szép idő ellenére sem, na de akkor mit csináljunk? Elmondjam, hogy nálam mi a nyerő?

Az elmúlt néhány nap a tavaszi szünet jegyében telt. Vicces ez így, mert ugyanúgy nem mentünk sehova. A különbség csak annyi volt, hogy nem volt minden nap kötelező tanulás – sőt semmilyen sem – helyette tojást festettünk, sütöttünk-főztünk és filmeket néztünk.

A főzés egyébként egész jó elfoglaltságnak tűnik az önkéntes karantén idejére. Azonban nefejtsd el, hogy végül csak az jöhet majd ki a karanténból, aki kifér az ajtón. (Ezt a poént elsütöttem már párszor, de nagyon tetszik, és ahányszor szóba kerül, mindig elszégyellem magam, és önkritikát tanusítok.)

Nekem egyelőre elég a napi menza megvalósítása egy négy fős családnak, és csak hétvégén vágok bele valami sütemény megsütésébe extrának. Ha nem így lenne, már gurulna az egész család. Sokan kenyeret sütnek, de én azt sem merek, mert a házi kenyér olyan finom, hogy az is pont olyan hamar fényt kapna, mint a sütemények.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A hétvégi sütiknél is maradok a gyors elkészíthetőségnél és a gyerekbarát megoldásoknál (értsd: tudjanak benne segíteni, de ha otthagynak 10 perc múlva, akkor még menthető legyen a dolog). A kevert piskóták, a linzerek és a pogácsák például nagyon praktikusak. Előbbit egy szilikon sütőformában sütve, utóbbit motoros pogácsaszaggatóval kiszaggatva mindjárt olyan érzés fog el, mintha motoroztam volna… ha odaég, még a szag is majdnem olyan…

Délutánonként általában szabadfoglalkozás van, vagyis a gyerekek elfoglalják magukat szabadon. Ha jó idő van, kimennek a kertbe, én pedig mepróbálok dolgozni egy kicsit úgy, hogy közben ötpercenként akarnak valamit tőlem.

Később még beiktatunk valami sportot, keresünk valamilyen ingyenes edzést az internetről vagy biciklizünk a környéken, hogy biztosan levezessék a fölösleges enrgiáikart. Estére ettől eléggé elfáradok, így általában már csak egy film megnézésére marad erőm, miután időben lefektettem őket.

Szerencsére van még elmaradásom, így keresem az újabb motoros filmeket a motoros film adatbázisba. Tegnap például megállapítottam, hogy a Mayans című sorozatot sem fogom megnézni, ahogy a Sons of Anarchy utolsó évadához sem volt már kanalam. Most az erőszak meg az öldöklés az, amire legkevésbé vagyok kíváncsi, inkább maradok a vígjátékoknál, azok legalább felvidítanak. Tegnap egyébként a Szimpli című filmet néztem meg, mert az ajánlóján egy motoros kép volt, de végül az az egy “motoros” jelenet volt az egész filmben, így mégsem kerül bele az adatbázisba.

Amihez valószínűleg nem telt még el elég idő, az az olvasás. Egyébként is vagy öt kötet sorakozik az éjjeliszekrényemen, amikbe már beleolvastam, de nem jutottam tovább, és minden nap van valami könyv, amit úúúúgy elolvasnék, de még nem jöttem rá, hogy mikor. Például ott vannak a könyvek a webáruházból

Szeder Zozó Motorozástan című könyve pont most lenne aktuális, amikor mindenki azt súlykolja, hogy a házi karantén a legalkalmasabb időpont, hogy új dolgokat tanulj, hogy képezd magad. A túraleírások pedig arra jók, hogy lehessen tervezgetni, álmodozni, hátha még ezen a nyáron lehetőségünk lesz egy nyár végi vagy őszi túrára.

Persze szívesebben motoroznék a gyakorlatban, de egyelőre marad a motor simogatása, tisztogatása és a motoros felszerelés rendbetétele. Ha netán egyik napról a másikra megyszűnik a bezártság, akkor egyből lehessen indulni valahova motorral.

Te hogy töltöd a karantént? Ha nem motorozol (a munkábajárás miatt), akkor mivel pótolod a motorozás hiányát? Hogy tartod a kapcsolatot a motoros haverokkal?

Jöhetnek az ötletek, tapasztalatok hozzászólásba!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük