EseményekKiemeltMotoros túra

Mit vigyek magammal egy rövidebb motoros túrára? – VIDEÓVAL!

Mit vigyek magammal a motoros túráraMég több évtizednyi motorozás után is kétségbeesetten kapkodok néha, hogy mit is kéne becsomagolni, mikor egy motoros túrára indulok, így nem csoda, ha egy kezdő motoros tanácsot kér. Tanácsot persze tudok adni.Mióta van már okos telefon, sokkal jobb a helyzet, mint régen, mikor egy túra előtt kellett nekiállni, papírral és ceruzával összeírni, hogy mit is kéne vinni. A listázás megmaradt, csak éppen nem kell minden alkalommal újra írni.

Az utóbbi években a Google Keep alkalmazásban van egy listám, amin összeszedtem a legfontosabb dolgokat, amik nem hiányozhatnak egy túrán sem. Habár általában érzésből pakolok, azért indulás előtt mindig vetek egy pillantást a listámra, hogy nem marad-e itthon valami nagyon fontos.

Utazásnál szerintem nincs alapvető különbség abban, hogy rövid vagy hosszú motoros túrára indulunk-e. Vannak dolgok, amiknek mindenképp ott kell lenni, ilyenek a tisztálkodószerek, a gyógyszerek, ha van, az esőruha és a láncspray (láncos motoroknál). És vannak, amiket az utazás típusa befolyásol.

Mi van a listámon?

 • Tisztálkodó szerek: fogkefe, fogkrém, szappan, arckrém, körömolló, tisztasági betét, napvédő krém, fésű és törölköző
 • Ruhák: ezeknek a száma az utazás idejének függvényében változik. Ha csak egy hétvégére indulsz, érdemes minden napra tisztát vinni. Ha az egy hetet meghaladja az utazás hossza, akkor én a ruhák számát korlátozom és inkább beteszek egy kisebb kiszerelésű mosókrémet, és esténként kimosom a fehérneműket.
  Ami mindenképp legyen nálad: bugyik, zoknik, pólók és legalább egy váltónadrág valamint egy vastagabb pulóver, amit fel tudsz venni, ha hűvös van, de esti programnál is jól jön, mert nem kell motoros kabátban lenned.
  Fürdőruha mindig kell! Ki tudja, mikor jön szembe egy tó, amiben csobbanni lehet.
  Ha gyalogos programot is terveztek, akkor jól jön egy vékonyabb rövidnadrág vagy szoknya.
 • Cipő: a cipők elég nagy helyet foglalnak, de ha több napra mész, mindenképp legyen nálad egy tangapapucs fürdéshez, és ha már nem bírod tovább a motoros cipőben. Na nem motorozáshoz gondolom… ha van még helyed, akkor egy sportcipő is mehet váltásnak, az mégiscsak kényelmesebb, ha valami emlékművet kell megmászni.
 • Napszemüveg: én a sisakban is azt hordom, de gondolj arra is, hogy amikor leveszed a sisakot és nincs rajtad a sötétített plexi, a strandon a nap a szemedbe fog sütni!
 • Vitaminok, gyógyszerek: ha éppen szedsz valamit rendszeresen, azt ne hagyd otthon!
 • Hajgumi: ha hosszú hajad van, tegyél be extrát is, mert ha nem, akkor biztos elveszted azt az egyet.
 • Elektromos kütyük, töltők: fényképezőgép és akkumulátorok hozzá, telefon, telefontöltő, powerbank, ha nincs a motorodon szivargyújtó és valamit tölteni kell.

Nincs még vége, lapozz tovább!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük