EseményekKiemeltMotoros túra

Mit vigyek magammal egy rövidebb motoros túrára? – VIDEÓVAL!

Amik az utazás típusától függnek

Attól függően, hogy hol fogjuk tölteni az éjszakát, módosul a csomagolni való dolgok köre.

Ha például kempingezni fogunk, akkor természetesen kelleni fog a sátor, matrac, hálózsák, esetleg matracpumpa, bár motoron én a kisebb helyet foglaló, ám kevésbé kényelmes polifoam fekhelyet vagy az önfelfújós matracot preferálom.

Ha önellátásra készülünk, akkor kelleni fog a kempingfőző meg ilyenek, de ebbe inkább bele sem gondolok. Egy túrán férjen bele legalább egy kifőzde!

Amik mindig nálam vannak

Azért ne maradjanak le a listáról azok a dolgok sem, amik mindig nálam vannak motorozáskor.  Szerencsére, mióta dobozos motorom van, minden elfér benne. Korábban ezeket hátizsákkal cipeltem magammal minden alkalommal, nem csak az ottalvós túrákra, hanem hétköznap a városban is.

  • Esőruha és esőcsizma: nagyon fontos! Ha nincs nálad, biztos esni fog. Esetleg esőkesztyű, de nekem az nincs, nem érzem vele olyan jól a kezelőszerveket.
  • Vesevédő, váltókesztyű, meleg pulóver, a kabátom kivehető bélése, zsebkendő, ivóvíz, tárcsalakat, szerszámkészlet, gumipók-háló, egészségügyi doboz és izzókészlet (ezt gondolom mondani sem kell).

De ha kíváncsi vagy, hogy mi van a dobozomban, akkor nézd meg ezt a videót is, és iratkozz fel a YouTube csatornánkra!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Attól függően, hogy mennyi hely van a motorodon csomagolni, ez a lista változhat.

A tisztálkodószerekből érdemes kemping kiszerelést választani. Teljesen fölösleges fél liter tusfürdőt magaddal vinni két napra, és fogkrémből is van pici, sőt fogkeféből is létezik összecsukható is.

Ha háklis vagy a hajadra és van még helyed, berakhatod a kis méretű hajszárítót is. Ez akkor is jól jöhet, ha elázik a ruházok, és jó lenne, ha megszáradna másnapra.

Ha este bálba mentek, akkor kelleni fog az estélyi ruha meg a kopogós cipő is…

Készülj fel, hogy lejjebb kell adnod az igényeidet

Amíg egy all inclusive szállodába megérkezel egy hétre a púposra rakott bőrönddel és minden napra van másik outfitet, addig a motorozás ennél sokkal puritánabb dolog. Egy motoros túrára nem viheted magaddal az egész háztartást, és még ha kívülről úgy is látszik, hogy van hely pakolni bőven, elárulom, hogy még a GoldWingen sincsen beépített mosógép és mikrohullámú sütő…

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük