fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Milyen motort vegyek elsőnek?

Viszont nem csak emiatt szoktam ajánlani a kezdőknek, hogy próbáljanak ki valamilyen kisebb cruisert, hanem azért is, mert ezeknek a motoroknak nagyon alacsony az üléspozíciója és a súlypontja. Mivel egy cruiserről mindenkinek biztonságosan leér a lába, kezdőként biztos nem okoz gondot a vezetése.

Az előbbiekből következően a sportmotorokon a hasalós üléspozíció és a magasabb súlypont nem biztos, hogy praktikus kezdőknek, ahogy az endurók illetve a terepmotorok ellen is a magas üléspozíció szól kezdőként, hacsak nem kifejezetten sportolásra használjuk őket.

Vegyél naked bikeot!

Ha még nincs konkrét elképzelésünk a stílust illetően, és az első motort úgyis elsősorban rutinszerzésre, alapozásra használjuk majd, válasszunk egy hagyományos, semleges utcai motort, vegyünk valamilyen naked bikeot – csupasz, idom nélküli motort.

Ha terveink szerint rendszeresen motorozunk majd csapatban, nagy jelentősége van a motoros haveroknak is, hiszen célszerű az övéikhez hasonló típusú, és megközelítőleg ugyanolyan erejű motort választani. Bár a tapasztalt túrázó csapatok odafigyelnek a kezdőkre, senki nem szeretné, ha miatta kellene a többieknek lassabban menni, vagy ha húsz ember szívná folyamatosan a kamionok kipufogógázát azért, mert a gyengébb motorral képtelenek vagyunk belekezdeni egy előzésbe.

Próbálj ki egy robogót!

milyen motort vegyekAbban az esetben, ha még abban sem vagyunk biztosak, hogy a motorozás nekünk való-e, mielőtt egyáltalán belekezdenénk a motorvezetői engedély megszerzésébe, jó ötlet kipróbálni egy robogót. Autóvezetői engedélyünkkel 50 cm3-ig külön tanfolyam nélkül, 2012 januárjától pedig a B125-ös jogszabály értelmében rövid átképzéssel 125 cm3-ig és 11 kW-ig korlátozva vezethetjük forgalomban ezeket a kis kétkerekűeket. Ha megtetszik a gondolkodásmentes, automata váltós vezetői élmény és a fotelszerű üléspozíció, később válthatunk valami óriás-scooterre, amivel a városi furikázás mellett akár még túrázni is lehet.

Mikor már alaposan végigrágtuk, hogy mik a legfontosabb szempontok, és felsorakoztattuk a lehetséges modelleket, hagyhatunk egy kis teret női oldalunknak is, és kezdhetünk elgondolkodni azon, hogy leendő motorunknak milyen színe legyen.

Mindenkit óva intek attól, hogy csajos lendülettel megvegye azt a kétkerekűt, amibe első látásra beleszeretett, hiszen attól, hogy egy motornak gyönyörű az eleje vagy szép a színe, rengeteg kellemetlen tapasztalat forrása lehet, amire legkevésbé van szüksége egy kezdőnek.


Ha te másképp gondolod, vagy valami kimaradt, szólj hozzá a cikkhez!

0
Ha te másképp gondolod, vagy valami kimaradt, szólj hozzá a cikkhez!x
Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x