CsajokKiemeltTetkó a csajokon

Migrén piercingben motorozni? Nem nyomja a sisak?

Migrén piercing Daith-piercing Verebélyi NikolettA téli időszak nemcsak a motor karbantartásra alkalmas időszak, hanem ilyenkor a legjobb megejteni a tetoválásokat, piercingeket és egyéb olyan “testmódosításokat”, amiknek nem tenne jót a meleg és a nedvesség. Talán ezért is került elő a migrén piercing témakör is a Facebook csoportunkban.

Bevallom, korábban még sosem hallottam arról, hogy lehet a migrént piercinggel is gyógyítani. Talán azért, mert nekem nem szokott migrénem lenni. Aki viszont ettől a kellemetlen tünettől szenved, biztosan mindent megtenne azért, hogy a fájdalmat és a kellemetlen mellékhatásokat elmúlassza.

A nők legalább 10%-a szenved migrén szerű tünetektől, és aki ehhez a módszerhez folyamodik, biztosan túl van már a szervi kivizsgáláson, és néhány gyógyszeren, tablettán, és utána járt a lehetséges pszichoszomatikus okoknak, és mindenféle természetes gyógymódot is kipróbált már. Ha úgy vesszük, egy piercing behelyezése – mivel hosszú távú megoldást kínál – talán a legolcsóbb praktika lehet.

A migrén piercing, vagy más néven Daith-piercing az akupunktúrához hasonló elven alapul, a fülben futó vagus ideg ingerlésével fejti ki hatását. Ahhoz azonban, hogy az ékszer gyógyhatása érvényesüljön, mindenképp egy hozzá értő, megbízható és tapasztalt piercerre van szükség. Mivel a piercing hatékonysága a vagus ideg stimulációjától függ, a piercing pontos helye nagyon fontos.

A Daith piercing története

Az első Daith-piercinget 1992-ben Eric Dakota New York-i piercer alkotta meg esztétikai céllal. A piercinget a crus helis porcán, a külső fülben lévő gerincen keresztül épp a hallójárat bejárata felett szúrta át. Meglepetésére az eljárásnak alávetett emberek – főként
nők – arról számoltak be, hogy a migrénjük javult.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Daith-piercing migrénre gyakorolt hatásáról először az amerikai Dr. Thomas Cohn, egy fájdalomspecialista orvos számolt be széles körben olvasott weboldalán 2015 márciusában.

Szeretnél fűzős piercinget?

A közösségi médiában a Daith-piercingről alkotott vélemények gyakran erősen megoszlanak. Úgy tűnik, a negatív vélemények
inkább hiten, mint tapasztalaton alapulnak, mivel sokaknak azok közül, akik erős kételyeiket fejezték ki, nem is volt piercingje. Ezzel szemben még azok is, akiknek már volt Daith-piercingjük, de nem tapasztaltak semmilyen előnyt arról számoltak be, hogy érdemes volt kipróbálni.

A mai napig nem készültek publikált orvosi kutatások, bár néhány nem szakmai felmérés kering az interneten. Ezt a hiányt kívánja pótolni a Nemzetközi Daith-piercing Kutatás. Töltsd ki te is, ha van ilyen piercinged!

Hogy kerül a Daith-piercing egy motoros oldalra?

Zárt Facebook csoportunkban merült fel a kérdés, hogy a bukósisak le- és felvételekor nincs-e útban a migrén piercing. Hogy mit válaszoltak a tagok, azt elolvashatod a következő oldalon.

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük