KultúraMotoros kép

Miért vannak nők a motorok mellett?

exile baby11Azt szokták mondani, egy szép nővel sokmindent el lehet adni, a nővel egy újfajta megközelítésből láthatjuk, vagy láttathatjuk a motort, esetleg a nő stílusával a motor stílusára is utalhatunk.

Ez persze nem csak a motorokra igaz. Említhetném itt akár a hot rodokat, a klasszikus amerikai autókat, a repülőgépeket, vagy bármilyen más járművet.

Ami számomra a mai napig meglepő és érthetetlen dolog, hogy valahogy itthon esztétikus nőt pakolni a motor mellé nem egy nagyon elterjedt dolog még. Néhol már maga a tény, hogy egyáltalán nőt pakoljanak mellé, megrökönyödés tárgya.

Olyat sokszor láthatunk – nemcsak a motorok esetében – hogy mindenféle ki tudja honnan szalajtott, felfújt hölgyeményeket pózoltatnak a jármű mellett, de kérdem én hol van abban az esztétika, a sokszínűség, az ízlés és a stílus???

Nőként igencsak furcsállom ezt a dolgot, és számos férfitől hallottam már hasonlókat: adott egy gyönyörű motor, és ott pózol mellette egy 685. szőke, szilikon-botox kombó barbie. Végülis, ez is lehet koncepció…
Lehet megkövezni ezért a véleményért, csak tessék!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ennek a miértje több vonalon is visszavezethető:

  1. Ez maga a koncepció
  2. A fotósnak nincs jobb ötlete
  3. Nekik ez tetszik – jogos lehet, hisz ízlések és pofonok
  4. Úgy gondolják nincs megfelelő lány a színesítés céljára
  5. Úgy vannak vele, hogy mindegy a tálalás, 90-60-90 elég és nem kell semmi más

De, ha őszinték vagyunk, beláthatjuk, sok esetben célravezetőbb, esztétikusabb és figyelemfelkeltőbb nem egy sztenderd cicababával bemutatni egy dolgot, ami, sok esetben teljesen egyedi alkotás. Ezzel magát az alkotást is megtiszteljük és kilépünk a sorból.

exile baby 2

sabina kelley 00

Masuimi Max on Dragster www.morganafemmecouture.com

big rat bike girl 2

Amint azt már említettem természetesen vannak motor típusok, ahol a fent említett tömegkülső a hatásos, de nem minden esetben.

Nézzünk szét kicsit külföldön, és máris látjuk a különbségeket. Általában sokkal jobban kedvelik valamilyen alternatív, vagy akár klasszikus pin-up lánnyal bemutatni a járművet ennek a szubkultúrának a részeként, ami színesség és érdekessé teszi az adott környezetet.

Miért pin-up, mindig csak pin-up, pin-up, pin-up?

varga web

Mert ezek a dolgok valójában összefüggnek. Ráadásul a pinup a nőiesség, burkolt erotika és érdekesség bemutatására az egyik legjobb eszköz. Hogy az adott lány maga is ebben a kultúrában él, szereti, vagy épp csak modellként kérték fel egy ilyen stílusra, úgy tapasztalom, manapság majdhogynem lényegtelen, mert a hangsúly a végeredményen van. Ha a végeredmény hatásos, frappáns, akkor elértük a célunkat, és megszületik két alkotásból: a motorból és a lányból, egy harmadik: az összkép, a hangulat.

000000000000000000000 biker pin up

l 0afb2adf75371b1195ce5dc6724f01de

Forrás: Pin-up.hu

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük