EseményekKiemeltMotorverseny

Miért ne félj a pályamotorozástól?

Track Angels by Euro-RingEgy pár íratlan szabály, amelyeket érdemes betartani:

Ne segíts a mögötted lévőt azzal, hogy megpróbálod elengedni. Ez önmagában is értelmetlen egy versenypályán, de most nem is ez a lényeg. Gondolj csak bele, jön egy gyorsabb motoros, akit megpillantasz a tükrödben, de közben ő már felmérte, hogy milyen íven, milyen sebességgel haladsz előtte, és megkezdi az előzést. Te eközben az előzékenységeddel lehúzódsz, vagy ívet váltasz, amivel a hátsó nem számol, így akár ki is ütheti alólad a motort.

Mi erre a megoldás?

Tükröket le! Szereld le vagy ragaszd le őket, esetleg hajtsd be úgy, hogy akarva-akaratlanul se tudj belepillantani menet közben. Haladj szépen a saját tempódban, a kiszemelt íven, és nem lesz gond, mindenféle komplikáció nélkül el tudnak menni melletted.

Nem a köridő az elsődleges.

Egy bizonyos szintig a köridő mérése teljesen felesleges. Az első néhány pályanap szóljon arról, hogy megismerkedsz a pályával, a motoroddal és a környezettel: juss el odáig, hogy komfortosan érzed magad, már nem feszélyez a dolog, és elkezded élvezettel gyűjteni a pálya-kilométereket.

Ne légy elutasító, ha pályanapon tanácsokkal próbálnak ellátni. A nők látványa ezeken a nyílt napokon a fehér holló esete, így ne lepődjünk meg, ha a srácok beszélgetést kezdeményeznek, illetve megpróbálnak téged segíteni a saját tapasztalataik alapján.

Ezeket hallgassuk meg, gondoljuk át, és ha relevánsnak véljük, fogadjuk meg őket. De azért csak óvatosan! Sajnos sokan – bár segítő szándékkal – hitkérdésként kezelnek egyszerű dolgokat is, így akár félre is vezethetnek. Éppen ezért érdemes vezetéstechnikai tréningeket is fontolóra venni.

Természetesen ez nem minden, a pályanapra előzetes felkészülés szükséges. Egy meglepetések nélküli pályanap alap hozzávalói:

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
  • megfelelő védőfelszerelés
  • kitűnő műszaki állapotban lévő motor
  • megfelelő gumiabroncs
  • kipihent szervezet + víz (hidratálás)
  • félelmek helyett pozitív hozzáállás

Ezekről lesz szó még később, hiszen egy jó recepthez sem elég az összetevők ismerete, így a következő cikkekben porondra kerül sok minden, amit az előkészületekről tudni kell. Öröm az ürömben, hogy a következő szezonig időnk, mint a tenger ezekről beszélgetni.

Addig is, bármilyen kezdeti segítségre szükséged van, nyugodtan írj, állok rendelkezésre.

Abban viszont biztos lehetsz, hogy bármikor vevő vagyok egy közös csajos pályázásra.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vasas Barbi

Kiscsibe koromban ragadott magával az a bizonyos (sport)motoros érzés, amelytől hiába próbáltam éveken át szabadulni, nem sikerült. 2017 őszén úgy döntöttem, belevágok, így a következő szezont már korlátlan kategóriás jogsival, egy Yamaha R3 nyergében kezdhettem meg. Imádtam ezt a motort, de 3 csodás szezon után könnyes búcsút vettünk egymástól, hiszen áhított R6R-em megérkezett a családba. Utcán is közlekedem, de a pályamotorozás adja számomra az igazi élményt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük