fbpx

Miben hasonlít a motorozás és az online játékok?

Az életet nem mindenki akkor élvezi, ha nyugodtan pihenhet egy homokos tengerparton, koktélokat szürcsölve. Sokak számára az okoz örömet, ha felmegy az adrenalin: ők folyamatosan izgalmakat keresnek, és vagy extrém sportokban, vagy egyéb, másoknak elsőre veszélyesnek tűnő hobbikban élik ki magukat.

Bár a címben feltett kérdés elsőre furcsának tűnhet, a motorozás és az online játékok között jóval több a hasonlóság, mint gondolnánk. Mindkét hobbi rendkívül népszerűnek számít Magyarországon, és a motorosok körében is egyre többen próbálják ki valamelyik online kaszinó felületét.

Ennek fényében talán nem is olyan meglepő, hogy a nyerőgépek és asztali játékok között is egyre több motoros tematikájú címet találhatunk. Na de nézzük meg közelebbről, hogy milyen különbségek és hasonlóságok vannak a két népszerű hobbi között.

Online kaszinó és motorozás
Forrás: Freepic.com

Előnyei és hátrányai

A két hobbi egyrészt azért is hasonlít nagyon, mert mindkettőt lehet hagyományosan, a való életben űzni, de dönthetünk akár úgy is, hogy virtuálisan próbáljuk ki magunkat bennük.

A virtuális motorozás egyik legnagyobb előnye, hogy így nem veszélyeztetjük testi épségünket, nem eshetünk el, nem sérülhetünk meg, ami valljuk be, viszonylag gyakran előfordul a motorosok körében. Ez viszont egyben a hátránya is, hiszen természetesen nem dobja meg annyira az adrenalinszintet a virtuális motorozás, mintha a való életben tennénk ugyanezt, ami sokak számára elengedhetetlen szempont.

Az öröm, amit egy motoros a motorozástól kap, arra készteti, hogy fejlesszék tudását és dolgozzon önmagán. Kellemes kommunikálni hasonló gondolkodású emberekkel – mindezt érdemes két keréken haladni az életben. De ha nem tudja, hogyan kell motorozni, akkor jobb, ha kipróbálja az online motorozást különféle szimulátorok segítségével.

Ami viszont a kaszinókat illeti, itt sokkal inkább a virtuális kaszinók felé billen a mérleg nyelve, de ez nem is olyan meglepő. Rengeteg bónusz és promóció, könnyen kezelhető felhasználói felület és a nap 24 órájában elérhető ügyfélszolgálat várja a játékosokat. Sőt, a legjobb online kaszinó kínálatában több ezer különböző nyerőgépes játék szerepel, és ilyen hatalmas választékkal egy hagyományos játékteremben sem találkozhatunk.

A motorkerékpár birtoklása arra készteti az embert, hogy gyakrabban gondoljon a döntéseiért vállalt felelősségre, megfelelően érzékeli az esetleges esés veszélyét, és megtanulja kontrollálni testét és elméjét, hogy ne kövessen el hülye hibákat. Hiszen a motorosok fő ütőkártyája az önuralom és a figyelmesség.

Ugyanez mondható el a kaszinókról is. Felelősséget kell vállalnia minden lépéséért. A kitartás és a figyelmesség is nagyon szükséges.

Láthatjuk tehát, hogy míg a motorozás a való életben sokkal izgalmasabb (de veszélyesebb is), addig az online játékok is hasonló érzelmeket váltanak ki.

Tehát azt láthatjuk, hogy míg a motorozás sokkal izgalmasabb (ám jóval veszélyesebb is) a való életben, addig az online játékok is hasonló érzelmeket váltanak ki.

online kaszino 2
Fotó: Harley-Davidson

Nem is állnak olyan távol egymástól, mint elsőre gondolnád

A legnagyobb hasonlóság a két hobbi között a már korábban is említett adrenalinlöket, amit mind a motorozás, mind a kaszinózás tud nyújtani a játékosoknak. Szokták mondani, hogy az út sokkal fontosabb, mint a cél, és ez mindkét hobbi esetében igaznak bizonyul. A motorosok és a szerencsejátékosok is sokkal jobban szeretik magát a motorozást és a játékot, mint elérni az adott célt. Mindkét esetben az okozza az izgalmakat, hogy nem tudjuk, mi vár ránk a következő „sarkon”.

Noha mind az online szerencsejáték, mind a motorozás veszélyesnek tűnhet elsőre, ha odafigyelsz a körülményekre, és nem esel túlzásba, mindkét hobbi óriási örömet és izgalmakat okozhat.

Összegzés

A sportszerencsejátékok szerelmesei napról napra többen vannak Magyarországon is, és jóval több mindenben hasonlítanak, mint elsőre gondolnánk. A növekvő adrenalinszint okozta izgalmak, az online elérhetőség például a hasonlóságok közé tartoznak, és mindkettőre életstílusként tekintünk, ahol fontosabb az út, mint a cél elérése.
Akármelyik hobbit is választanád, elsőre érdemes lehet online kipróbálni magadat, hiszen ahogy említettük, az online motorozásnak és az online kaszinózásnak is számos előnye van.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x