HírekMotorozás

Miben hasonlít a motorozás és az online játékok?

Az életet nem mindenki akkor élvezi, ha nyugodtan pihenhet egy homokos tengerparton, koktélokat szürcsölve. Sokak számára az okoz örömet, ha felmegy az adrenalin: ők folyamatosan izgalmakat keresnek, és vagy extrém sportokban, vagy egyéb, másoknak elsőre veszélyesnek tűnő hobbikban élik ki magukat.

Bár a címben feltett kérdés elsőre furcsának tűnhet, a motorozás és az online játékok között jóval több a hasonlóság, mint gondolnánk. Mindkét hobbi rendkívül népszerűnek számít Magyarországon, és a motorosok körében is egyre többen próbálják ki valamelyik online kaszinó felületét.

Ennek fényében talán nem is olyan meglepő, hogy a nyerőgépek és asztali játékok között is egyre több motoros tematikájú címet találhatunk. Na de nézzük meg közelebbről, hogy milyen különbségek és hasonlóságok vannak a két népszerű hobbi között.

Online kaszinó és motorozás
Forrás: Freepic.com

Előnyei és hátrányai

A két hobbi egyrészt azért is hasonlít nagyon, mert mindkettőt lehet hagyományosan, a való életben űzni, de dönthetünk akár úgy is, hogy virtuálisan próbáljuk ki magunkat bennük.

A virtuális motorozás egyik legnagyobb előnye, hogy így nem veszélyeztetjük testi épségünket, nem eshetünk el, nem sérülhetünk meg, ami valljuk be, viszonylag gyakran előfordul a motorosok körében. Ez viszont egyben a hátránya is, hiszen természetesen nem dobja meg annyira az adrenalinszintet a virtuális motorozás, mintha a való életben tennénk ugyanezt, ami sokak számára elengedhetetlen szempont.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az öröm, amit egy motoros a motorozástól kap, arra készteti, hogy fejlesszék tudását és dolgozzon önmagán. Kellemes kommunikálni hasonló gondolkodású emberekkel – mindezt érdemes két keréken haladni az életben. De ha nem tudja, hogyan kell motorozni, akkor jobb, ha kipróbálja az online motorozást különféle szimulátorok segítségével.

Ami viszont a kaszinókat illeti, itt sokkal inkább a virtuális kaszinók felé billen a mérleg nyelve, de ez nem is olyan meglepő. Rengeteg bónusz és promóció, könnyen kezelhető felhasználói felület és a nap 24 órájában elérhető ügyfélszolgálat várja a játékosokat. Sőt, a legjobb online kaszinó kínálatában több ezer különböző nyerőgépes játék szerepel, és ilyen hatalmas választékkal egy hagyományos játékteremben sem találkozhatunk.

A motorkerékpár birtoklása arra készteti az embert, hogy gyakrabban gondoljon a döntéseiért vállalt felelősségre, megfelelően érzékeli az esetleges esés veszélyét, és megtanulja kontrollálni testét és elméjét, hogy ne kövessen el hülye hibákat. Hiszen a motorosok fő ütőkártyája az önuralom és a figyelmesség.

Ugyanez mondható el a kaszinókról is. Felelősséget kell vállalnia minden lépéséért. A kitartás és a figyelmesség is nagyon szükséges.

Láthatjuk tehát, hogy míg a motorozás a való életben sokkal izgalmasabb (de veszélyesebb is), addig az online játékok is hasonló érzelmeket váltanak ki.

Tehát azt láthatjuk, hogy míg a motorozás sokkal izgalmasabb (ám jóval veszélyesebb is) a való életben, addig az online játékok is hasonló érzelmeket váltanak ki.

online kaszino 2
Fotó: Harley-Davidson

Nem is állnak olyan távol egymástól, mint elsőre gondolnád

A legnagyobb hasonlóság a két hobbi között a már korábban is említett adrenalinlöket, amit mind a motorozás, mind a kaszinózás tud nyújtani a játékosoknak. Szokták mondani, hogy az út sokkal fontosabb, mint a cél, és ez mindkét hobbi esetében igaznak bizonyul. A motorosok és a szerencsejátékosok is sokkal jobban szeretik magát a motorozást és a játékot, mint elérni az adott célt. Mindkét esetben az okozza az izgalmakat, hogy nem tudjuk, mi vár ránk a következő „sarkon”.

Noha mind az online szerencsejáték, mind a motorozás veszélyesnek tűnhet elsőre, ha odafigyelsz a körülményekre, és nem esel túlzásba, mindkét hobbi óriási örömet és izgalmakat okozhat.

Összegzés

A sportszerencsejátékok szerelmesei napról napra többen vannak Magyarországon is, és jóval több mindenben hasonlítanak, mint elsőre gondolnánk. A növekvő adrenalinszint okozta izgalmak, az online elérhetőség például a hasonlóságok közé tartoznak, és mindkettőre életstílusként tekintünk, ahol fontosabb az út, mint a cél elérése.
Akármelyik hobbit is választanád, elsőre érdemes lehet online kipróbálni magadat, hiszen ahogy említettük, az online motorozásnak és az online kaszinózásnak is számos előnye van.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük