fbpx

Mennyit fizetünk 2020-ban egy motorkerékpár eredetvizsgálatáért?

motorkerekpar eredetvizsgalatHasznált motor vásárlását tevezed? Akkor az egyéb költségek mellett nem árt ha tudod, mennyit kell majd perkálnod az eredetvizsgálatért.

A járművek eredetvizsgálatára elsősorban abban az esetben van szükség, ha használtan vásároljuk meg őket. Ez a dokumentum igazolja, hogy a jármű nem lopott, azonosító adatai a valóságnak megfelelnek és az okmányaival is minden rendben van.

Arról, hogy az eredetvizsgálatot ki kezdeményezheti illetve ki fizeti, nem rendelkezik jogszabály, tehát ez megállapodás kérdése a felek között. A vizsgálatot azonban érdemes még a szerződés előtt de mindenképpen a végleges átírást megelőzőleg megejteni.

Az eredetvizsgálattal kapcsolatban fontos tudnivaló még, hogy maximum 60 napig felhasználható és maximum egy alkalommal mutathatjuk be átíratáskor.

A motorkerékpárok eredetvizsgálatának költsége 2020-ban

  • 500 cm3 hengerűrtartalomig: 15 500 Ft
  • 500 cm3 hengerűrtartalom felett: 17 000 Ft
  • Négykerekű segédmotoros kerékpárok: 14 000 Ft

Ha már a hazai piac le van rabolva – Motorkerékpár behozatal külföldről

A motorkerékpár teljes átiratásának költségébe bele kell még számolnunk a vagyonszerzési illetéket, a törzskönyv- és az új forgalmi engedély árát is.

A teljes összeget kiszámolhatod EZEN az oldalon.

A motorkerékpárok mellett eredetvizsgálatot kell végezni a következő járműtípusok használt adás-vétele esetén is: személygépkocsi, négykerekű segédmotoros kerékpár, tehergépkocsi, autóbusz, mezőgazdasági vontató, lassú jármű, pótkocsi.

Az eredetiségvizsgálatra a kormányablakon keresztül is lehetőség van jelentkezni ezen a linken.

 

Fotó: 123rf.com

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x