HírekKultúraMotoros zene

Memory Killer – a Noa Rock első klipje

noa rock memory killerA tavaly alakult, folkos, pörgős metált játszó zenekar elkészítette első videoklipjét, a Memory Killer című számból.

A hamarosan megjelenő nagylemezről, az első klip január 10-én debütált a nagyközönség előtt, nem kis sikerrel, hiszen négy nap alatt átlépte a több mint 16 000-es nézettséget.

Az Emlékgyilkos (Memory Killer) született meg először az énekes, dalszerző, szövegíró, Noa Rock fejében, aki mellesleg remek tetoválóművész is. Ez a dal indította el a banda megszületését, 2012 májusában.

A számot hallgatva, borsózik az ember háta, a különleges hangzásvilág miatt, hiszen a kemény metál alapokat gyönyörű népzenei motívumokkal törték meg. A dal szövege pedig elgondolkodtat a régi emlékekről, amiket sokszor szeretnénk kitörölni, de nem lehet…

Noa Rock tetovál

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A dal angol szövegét Jurásek Balázs (Demonlord) írta, aki a refrén alatt vokálozik. A tekerőlant megszólaltatása Hajas Gábor tekerőlant művész érdeme. A népdalos részeket Molnár Anett (Malacka és a tahó) énekelte. Kollár Adrián rendező-operatőr rendezte a klipet, aki tökéletesen eltalálta a képi világot a szám hangulatához.

Az énekesnővel, Noa-val, nemrég beszélgettünk a zenekar megalakulásáról, s az új hangzásvilágról, mely egészen Noa-t tükrözi.

Mióta érlelődött benned egy szólólemez gondolata?

─ Körülbelül másfél-két éve gondolkozom egy keményebb hangvételű lemezen. Az oka egészen egyszerű, gyakorlatilag 14 éves korom óta rajongok a metál zenéért. Nagyon sok olyan dalötlet volt a fejemben, ami a hard rock zenekaromban (Lovegun – szerk.) nem működött volna, mert keményebb hangzás- és szöveg világot képvisel.

Milyen hatások kapcsán születtek meg benned a dalok?

─ Saját életem pozitív és negatív dolgait öntöttem dalokba. Ezek persze nem kizárólag személyes problémák, hiszen a magyar emberek legtöbbjének szembesülnie kell hasonló gondokkal. Hitelek, politika, gazdasági terhek, családi problémák…Természetesen vannak azért vidámabb hangvételű dalok is. Például a tetoválás csodás mivoltáról saját tapasztalatból írtam dalt, és az élet körforgásáról és végtelenségéről is született például felemelő eposz.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük