CsajokMotoros csajok

MSE21: rájöttem, hogy nem csak utasként akarok motorozni

mse21 524Ez az egész motorozás nálam már egész fiatalkoromban kezdődött. Van nekem két bátyám, akik szintén motoroztak, de ez az egész történet visszanyúlik egészen a nagyapámig illetve a keresztapámig, ugyanis mindannyian versenyeztek valamilyen szinten.

A kisebbik bátyám révén kerültem testközelbe a motorozással, talán életem első útja is az ő utasaként történt. Salakmotor versenyző volt, és egész jól ment neki, alig 14 évesen OB bajnok volt, tele volt vele a media. Természetesen az egész család ott volt a versenyein, de amikor éppen nem indult, akkor is sűrű látogatói voltunk a motorversenyeknek.

Főleg, hogy a nagyapám volt a startbíró és protekciósként szinte minden versenyre bejutottam. Nem beszélve a depo-ról, ahol aztán a mennyekben éreztem magam a motorok által kibocsájtott szagok és hangok végett.

mse21 069Bár én akkoriban kézilabdáztam, de erősen gondolkodtam azon, hogy el kéne kezdenem versenyezni, na persze mindenki csak mosolygott ezen. Én ekkor alig 12-13 éves lehettem és Édesapám az akkori MHSZ-nél dolgozott, mint oktató (a mostani ATI, azaz autós iskola) és ebből kifolyólag szabad bejárásom volt az iskola területére.

Addig-addig gyakorolgattam ott az 50 cm3-es kis Rometteken, míg pont a 14. szülinapomon le is tettem a jogsit. Saját motorom sajnos nem volt, a Bátyám Simsonját, majd ETZ-jét nyúztam akkoriban, több-kevesebb sikerrel. Aztán valahogyan szépen lassan alábbhagyott e jellegű tevékenykedésem, bár a motorozás utáni érdeklődés végig ott volt a lelkemben.

Az újbóli fellángolás tavaly „égetett meg” ismét, amikor is megismertem mostani szerelmemet, Hayabusát és itt most nem egy motorról van szó. A sors összehozott az interneten egy Hayabusa becenevű imádni való fiúval, akiről kiderült, hogy természetesen van egy Hayabusája. Az Ő (és ez tényleg a nagy Ő) motorját látva megint elkapott a gépszíj … és rájöttem, hogy nem csak utasként akarok motorozni, és uccu neki is vágtam a jogsinak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

MSE21 profilja

Most jutottam el odáig, hogy anyagilag is megtehetem ezt, a megfelelő lelki támogatás mellett, amit a Hayabusától kaptam. Ha Ő nincs, akkor valószínűleg én még mindig csak autós lány lennék.

mse21 714Szóval elmentem és vettem magamnak egy Suzuki GS 500 F-et világoskék-fehér színben, ami a kedvenc szín-összeállításom. Nem, mintha a szín befolyásolt volna, de beleszerettem a mociba, és még a jogosítvány megszerzése előtt megvettem. Sikerült a Hungaroringre is kijutnom pár kör erejéig, amit nagyon élveztem. Biztonságos környezetben lehet gyakorolgatni és már alig várom, hogy újból menjek, meg ugye rám is fér…

Tavaly elég rövid időm maradt tapasztalatgyűjtésre, de idén bepótolom!!! Kívánok Mindenkinek motorozás-dús, balesetmentes közlekedést és figyeljünk oda egymásra!!!mse21 699

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük