EseményekMotorverseny

Megünnepeltük a világbajnokunkat, Talmácsi Gábor

talmageddon886

Talán nem volt szerencsés a rendezvényt vasárnapra tenni, ennek ellenére sokkal nagyobb tömegre, több rajongóra számítottam. Első motoros világbajnokunk megérdemelte volna, hogy a motoros társadalom egy emberként ünnepeljen vele.

A kezdésnek meghirdetett hat óra helyett hétre időzítettük az érkezést, mert indulás előtt pár órával észrevettük a TV újságban, hogy a Magyar Televízió élő adásban közvetíti a Talmageddont. A műsor este tíztől fél éjfélig volt kiírva. Ha pedig ők akkor adják, nyilván a program legjava is ekkorra várható. Nem sokat tévedtünk.

Talán a többi motorosnak rendszeresen jár a tévé újság, és ők már egy héttel korábban is tudták, hogy az esemény benne lesz a tévében. Talán ezért nem rohantak fejvesztve a jegypénztárakhoz, hiszen ha nagy a tömeg, a TV-ben sokkal jobban lehet látni mindent. Így aztán a Syma csarnok szinte kongott.

Csak pár száz fős fanatikus tömeg álldogált a színpad körül. Ők is leginkább sportmotorosok – a rockerek javára legyen írva, hogy ezzel egy időben egy balesetet szenvedett motorostársunk megsegítésére szervezett jótékonysági buli zajlott a Moto’Rock Pubban. Ők nyilván ott adakoztak.

A programot látványos lézershow nyitotta meg, majd a koncertek sorát Gangsta Zolee és a Kartel kezdte húsz perces csúszással. Őket Gáspár Laci követte, majd Rúzsa Magdi énekelt a színpadon. Sajnos a hangosítás nem volt tökéletes, a színpad mellett csak egyöntetű zaj hallatszott, vele szemben pedig a túl hangos kíséret elnyomta a szöveget.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Arra, hogy a hangmérnökök nem állnak a helyzet magaslatán még Gangsta Zollee is célzott, amikor a koncert után Harsányi Levente néhány kérdésben firtatta motoros kötődését, és a kezében lévő mikrofon néma volt.

Még több kép a galériában

Mielőtt a kamerák adásba kapcsolták volna a helyszínt, a műsorvezető megkérte a tisztelt egybegyűlteket, köztük a VIP vendégeket és mindazokat, akik fenn ültek a karzaton, hogy próbálják ünneplő tömeg benyomását kelteni a színpad körül. Az ünnepléssel nem is, de a tömeg formálásával akadtak problémák, ezért a TV-ben csak az első néhány sor látszott.

Bár időközben többször kecsegtették a nézőket Talmával, ahogy korábban is gondoltuk, a világbajnokot mindaddig rejtegették a közönség elől, míg el nem kezdődött az élő tévéműsor. Azonban az is a koncertekkel kezdődött, tehát minden előadó elénekelt még egy számot. A villáminterjúkból ismét megtudhattuk, hogy az énekeseknek semmi közük a motorozáshoz, bár azért arról tudtak, hogy Talmácsi Gábor idén világbajnok lett.

A másfél órás műsor további részében láthattunk filmbejátszást Talma versenyeiről, majd bemutatták a versenycsapatot, a színpadra vonultak az apriliások és az Aspar Team. Harsányi Levente beszélgetett Martinez úrral, Gianni Favaroval a menedzserrel, és Talma családja – a büszke papa, az aggódó mama, és Gergő a család másik reménysége – is mondhatott egy-két mondatot.

Körülbelül negyed órával a műsor vége előtt motorja nyergében a színpadra gurult maga az ünnepelt is. Ismét megállapíthattuk, hogy Talma nagyon kedves, szimpatikus, mosolygós, és szerény. A rövid interjú és a gratulációk fogadása után átvette a Talma Fan Klub ajándékait, majd flitterek, konfettik és vakuk villogása közepette csapatának körében fényképezkedett a színpadon.

Azok a kitartó rajongók, akik a vasárnap késő éjszakai időpont ellenére türelmesen megvárták a rendezvény végét, a színpadról lejőve elkaphatták Talmát. Aki elég ügyes volt, még autogramot is kapott az előcsarnokban megvásárolható pólóra vagy a frissen megjelent könyv borítójára, és személyesen is gratulálhatott a bajnoknak.

Aki pedig otthon maradt… nem mondhatom, hogy szégyellje magát, hisz a műsor felejthető volt, de azért az ne felejtsük, hogy Magyarországon először ünnepelhettünk volna együtt magyar motoros világbajnokot a XXI. században.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük