EseményekMotoros túra

Megtisztítják a Kékestetőn álló motoros emlékhely környékét

kékestető Elhunyt Motorosok Emlékére emlékhely

Jártál már a Kékestetőn a Minden Elhunyt Motoros Emlékére állított emlékműnél? Akkor tudod, hogy sokan szalagokkal, fényképekkel, mások kopjafákkal és bukósisakokkal emlékeztek meg ott az elhunyt motoros szerettükről. Ha te is egyike vagy azoknak, akik így tettek, most el kell távolítanod az emlékeidet. Az emlékmű állítói Juhász Gábor (Hatvani motorosok), Pápay Bálint (MOTaMOT alapítvány) és Rimóczi Béla Facebook posztban értesítették a motorosokat arról, hogy Gyöngyös város polgármestere, Hiesz György hivatalos levélben kérte meg őket, hogy tisztítsák meg az emlékmű környékét.

Ahogy a polgármester úr leveléből kiderül, 2008-ban egy 5 négyzetméteres területre adtak ki engedélyt emlékhely létesítésére. Azóta az emlékhely túlnőtte magát, és a motorosok különböző emléktárgyakkal, kopjafákkal építették körbe, amelyek a meghatározott területet is túllépik és építésükre nincs engedély sem.

Mivel az emlékhely már kegyeleti hely látszatát kelti és ez zavarhatja az arra kirándulókat, a terület megtisztítása és az eredeti állapot visszaállítása szükséges. A Kékestetőn várható fejlesztések szintén szükségessé teszik a terület rendezését. Ennek határideje 2020. július 31.

Amennyiben tehát te is vittél szalagot, fényképet, bukósisakot, kopjafát vagy más személyes tárgyat az emlékműhöz, akkor azt most el kell távolítanod. A területrendezési munkálatokat 2020.07. 26-án (vasárnap) 12:00 órától kezdik meg az emlékmű állítói. Ha szeretnél segíteni, akkor ebben az időpontban várnak az emlékműnél.

Ha minden jól megy, az idei KÉK túrán már a szép, rendezett, eredeti állapotára visszaállított emlékművet nézhetik meg a motorosok 2020. 08. 29-én.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük