fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Meghalt egy motoros a Dakaron

dakar2009 terkepEgy francia motoros, a 49 éves Pascal Terry vasárnap éjjel életét vesztette a 2009-es Dakaron. A halála okát még vizsgálja a rendőrség, ugyanis nem balesetben halt meg. Holtestét egy nehezen elérhető helyen találták meg tegnap, bukósisak nélkül, elegendeő étellel és vízzel felszerelve.

Az idei Dakar eddigi útvonala kimondottan nehéznek mondható, és a nagy sebesség miatt szinte csoda, hogy eddig nem történt halálos baleset. A motorosok többsége már túl van az első defekten. A francia Pascal Terry esete azonban különleges, ugyanis nem motorozás közben érte a halál. A szervezők már a második napon keresni kezdték a 192-es rajtszámú versenyzőt, aki nem érkezett meg a célba. Amikor tegnap rátaláltak, sajnos már nem élt.

A Yamahán versenyző motoros korábban telefonált a szervezőknek, közölte, hogy kifogyott az üzemagyaga, de szerencsére sikerült kölcsönöznie egy másik motorostól. Ennek ellenére nem állt vissza a versenybe. Amikor a szervezők ismét kapcsolatba próbáltak lépni vele a műholdas telefonján keresztül már nem tudták elérni. A szervezők hétfő reggelig nem tudták elkezdeni a keresést, azonban később a helyi rendőrség is beszállt a kutatásba. Mikor végül megtalálták, sajnos már nem élt. A halálának okát azóta is vizsgálják.

 

A Franciaország északi részén, Normandiában élő versenyző a dakaros bemutatkozójában úgy nyilatkozott, hogy mióta létezik ez a verseny, arról álmodott, hogy részt vehessen rajta. Akkoriban a húszas éveiben járt, és szívesen motokrosszozott. Hogy végül sok év után elszánta magát, annak is köszönhető, hogy a versenyt új helyszínre tették át.

Pascal Terry a Dakar történetének 52. halálos áldozata 1979 óta.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x