HírekKultúraMotoros film

Meghalt az Easy Rider, Dennis Hopper

11548520 galHollywood rossz fiúja, az Easy Rider című film egyik főszereplője, Dennis Hopper tegnap, 2010. május 29-én, 74 éves korában elhunyt.

Kevés olyan személy van, aki a motorosok kollektív tudatában örökké élni fog. Dennis Hopper valószínűleg közéjük tartozik. Amikor 1969-ben elhatározta, hogy megrendezi a barátaival, Peter Fondával és Jack Nicholson-nal közösen megírt történetet egy kábítószer-mámoros utazásról, még ő sem gondolta, hogy mennyi ember életét változtatják majd meg ezzel a filmmel.

A Terry Southern novellista által megírt forgatókönyv és a belőle készült film sok kritikus szerint nem nagy durranás, sőt olyanok is vannak, akik kimondottan rossznak titulálják. Az Easy Rider azonban tökéletesen bemutatja azt a korszakot, amiben készült, és azt az életérzést, amit ma is sokan szeretnének magukénak tudni.

 

Dennis Hopper 1936. május 17-én született a Kansas állam béli Dodge City-ben. Kevesen tudják, hogy nemcsak színész és rendező, hanem forgatókönyv író, festő, és fotográfus is volt egyszerre. Utoljára idén márciusban jelent meg a nyilvánosság előtt, amikor Hollywoodban a hírességek sétányán saját csillagot kapott.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Hoppernél 2009. szeptemberében diagnosztizálták a prosztatarákot, és azóta keményen küzdött a betegséggel. Családja is mellette volt, mikor szombat reggel elmotorozott az örök országútra. 20960Dennis Hopper and Peter Fonda PostersDennis HopperDennis Hopper01Hopper l Fonda r Easy Rid 006article 1282450 09CFEC21000005DCdennis hopper easy rider birddennis hopper walk of famehopperblog

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük