EseményekHírekMotorverseny

Meghalt a motoros, aki múlt héten csigolyatörést szenvedett a Dakar Ralin

Carles Falcón halálos motorbaleset Dakar 2024

A TwinTrail Racing Team megerősítette a spanyol versenyző, Carles Falcón halálhírét, aki súlyos baleset áldozata lett a 2024-es Dakar második napjának utolsó kilométerein.

Január 15-én este a TwinTrail Racing Team megerősítette Carles Falcón spanyol versenyző halálhírét, aki a 2024-es Dakar Rali második szakaszán súlyos balesetet szenvedett. A katalán versenyző másodszor vett részt a világ legnehezebb versenyén, és néhány kilométerrel az Al Henakiyah és Al Duwadimi közötti speciális szakasz vége előtt balesetet szenvedett, ami a C2-es csigolya törése miatt agyi ödémát okozott, valamint öt bordája, bal csuklója és kulcscsontja is eltört.

A katalán csapat által kiadott közlemény így szól: “Január 15-én, hétfőn Carles elhagyott minket. Az orvosi csapat megerősítette, hogy a baleset idején bekövetkezett szív- és légzésleállás okozta neurológiai károsodás visszafordíthatatlan”.

“Carles mosolygós, mindig aktív ember volt, aki szenvedélyesen szeretett mindent, amit csinált, különösen a motorozást. Olyasvalamit hagyott itt minket, ami az álma volt, a Dakaron való versenyzést. Jól érezte magát, boldog volt a motoron. Emlékeznünk kell rá a mosolyáért és a boldogságért, amit mindenkiben kiváltott” – folytatta.

“Végzettségét tekintve számítástechnikai mérnök volt. Szenvedélye szerint motoros oktató és motoros túravezető. Sokan tanultak mellette. Türelemmel, energiával és jókedvvel tanított, mindenkit arra késztetett, hogy jól érezze magát a motorozásban. Ez az, amit ránk hagyott, és amit mindig magunknál fogunk tartani, mindazok, akik közel álltak hozzá, családtagok, barátok, kollégák és rajongók” – mondta a csapat.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Fotó: TwinTrail Racing Team

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük