Hírek

Megemlékezés Szentendrén

altRendőrök, tűzoltók és motorosok tisztelegtek a hősi halált halt Kenéz Imre rendőr emléke előtt.

 

Kenéz Imre rendőr törzszászlós, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály motoros járőrvezetője, szolgálatteljesítés közben vesztette életét október 11-én, Apátfalván.

 

 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A motoros társadalom képviselői mellett, a tűzoltóság, a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai gyújtottak mécsest október 14-én délután, Szentendrén, a motoros balesetben elhunyt áldozatok emléktáblájánál.

A városi rendőrkapitányság épületénél tartott megemlékezésen Fiedor Ferenc, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Kiképző Központjának rendőr főtörzs zászlósa, Kenéz Imre egykori vezetéstechnikai oktatója tanítványa és munkatársa alakját megidézve kiemelte, hogy az elhunyt rendkívül kedves és barátságos kolléga volt, aki a legjobb motoros rendőrök közé tartozott, s az állampolgárokat akarta megvédeni.  Hozzátette: cselekedete intézkedéstaktikailag tökéletes volt.     

Pintér Sándor belügyminiszter pénteken hősi halottá nyilvánította Kenéz Imre rendőr törzszászlóst, és posztumusz hadnaggyá nevezte ki.     

A motoros rendőrt egy 34 éves osztrák férfi ütötte el Hummer terepjárójával, a gyanú szerint szándékosan. A 35 éves rendőr olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás közben meghalt.

Kenéz Imre 1977-ben született Szegeden, tanulmányai elvégzése után 1998-ban kezdte meg hivatásos szolgálatát Kecskeméten, járőrként. Szakmai munkája alapján 1999-ben került járőrvezetőként a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába. 2008-ban nevezték ki ellenőrző motoros járőrvezetővé.     

A megyei főkapitányság közleménye szerint, Kenéz Imre munkakörében mindig kitűnt fegyelmezett magatartásával, rendkívül magas fokú hivatásszeretetével és a rábízott feladatok következetes, pontos teljesítésével. Munkájára szorgalom, precizitás, nagyfokú felelősségérzet volt jellemző, ennek elismeréséül két alkalommal főkapitányi jutalomban részesült, törzsőrmesteri, zászlósi és törzszászlósi rendfokozatba soron kívül léptették elő.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük