EseményekHírekMotoros túra

Még több motoros és robogós az utakon: Ride to Work day – Motorozz munkába 2023. június 19-én

Ride to Work Day 2023 június 19Az idei, 32. alkalommal megrendezésre kerülő világméretű Ride to Work Day az egyik legnagyobb lehet minden idők legnagyobb rendezvénye – állítja a Ride to Work, az éves eseményt koordináló nonprofit szervezet. Ezen a napon minden évben több mint 8 000 000 amerikai motorkerékpárral és robogóval közlekednek a praktikus és hasznos közlekedés érdekében. A becslések szerint a további motorosok száma világszerte legalább 1 000 000-re tehető.

Azonos távolságok esetén a motorkerékpárosok jellemzően akár 20%-kal gyorsabban érnek célba, mint az autóval közlekedők, különösen a forgalmasabb területeken. A motorkerékpárok és robogók emellett személyenként és kilométerenként kevesebb erőforrást használnak, kevesebb helyet foglalnak el az utakon és a parkolókban, és a motorosok boldogabban, koncentráltabban és energikusabban érkeznek meg, mint az autósok.

“Az emberek nem ismerik fel a közönséges motorozás társadalmi szempontból pozitív értékét a hasznos közlekedés szempontjából, és azt sem tudják, hogy valódi társadalmi károkat okoz az, hogy szinte mindenki alapértelmezésben az autókat használja – olyan hatásokat, amelyek túlmutatnak a nyilvánvalóan nagyobb környezeti lábnyom terhelésen. Az autók csodálatos gépek, de a motorkerékpározás okai messze túlmutatnak a szén-dioxid-kibocsátáson” – állítja Andy Goldfine, a rendezvény egyik szervezője.

Megjegyzés a 2024-es Motorozz Munkába napról (és az azt követő évekről):

Mivel az Egyesült Államokban nemrégiben bevezetett június tizedikei szövetségi ünnep ugyanaz a nap, mint a jelenlegi RTW-nap, mivel számos üzleti és kormányzati intézmény már ezen a napon zárva tart, és mivel az RTW-nap a munkába való kerékpározásról szól (valamint a közösségi közlekedésről), 2024-től kezdve az RTW-nap minden évben június második keddjén lesz. Ezt a napot azért választották, mert: A) jobban megtöri a munkahetet, mint a hétfői nap (az RTW-nap egy demonstrációs nap), és B) mert egy hétközi nap nagyobb valószínűséggel kap médiafigyelmet, mint egy hétfői vagy pénteki nap.

A Ride to Work Day célja a lakosság, az üzleti élet és a kormányok tudatosságának növelése. Winston Churchill (és mások) híres mondása: “Mi alakítjuk az épületeinket, utána ők alakítanak minket”. Ez a gondolat az otthonokon és épületeken túli technológiákra is vonatkozik. Ez a nap a motorkerékpárosok szélesebb körű megértését és toleranciáját hivatott elősegíteni, valamint további elismerést és bátorítást nyújtani azoknak, akik motoroznak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Ride to Work Day-en egyesek ingáznak, mások bevásárolnak vagy ügyeket intéznek, és vannak olyanok is, akik egyszerűen csak azért ülnek motorra, hogy élvezzék az élményt.

A Ride to Work honlapon árucikkek, információk és ingyenes promóciós támogató anyagok találhatók.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük