fbpx

Matus Gabriella quad versenyző

Matus Gabriella quad versenyzőA quaddal a kapcsolatunk 3 éve kezdődött nagyjából ilyenkor tavasszal. Akkor lett készen. Már abban az évben elindultam egy versenyen, hogy kipróbáljam, milyen is az. Azóta is töretlen a szerelem.

Új sorozatunkban motorversenyző hölgyeket szeretnék bemutatni a motorkerékpár sport minden kategóriájából, hogy olvasóink is láthassák, hogy a nők nem csak képesek elvezetni egy motorkerékpárt, hanem még eredményesek is a motorsportban. Matus Gabriella quad versenyző 2019-ben Short track quad kategóriában 2. helyet szerzett,  Country quad kategóriában pedig 3. helyen végzett.

– Még mindig nem túl gyakori, hogy nők részt vesznek a motorsportban, és én eddig quad versenyző hölgyről sem hallottam Magyarországon. Hogy esett a választásod erre a szakágra? 

– Ez az egész nálam azzal kezdődött, amikor kicsit több mint 3 éve a vőlegényemmel elmentem quadozni. Én addig őszintén még quadot sem láttam. Szóval kipróbálhattam, és nagyon megtetszett persze. Utána jött egy lehetőség, így lett egy quadom. Őszintén nem szeretnék soha megválni tőle.

– És hogy lett ebből versenyzés? 

– A vőlegényem, több éve versenyzik és az apukája is quadozik.

– Ezek szerint a családban más nem motorozik? 

– Nem, nincsen más családtag, aki valamilyen formában motorozna. Persze anyukám annyira nem díjazza, de csak mert félt.

– Milyen quaddal versenyzel?

– Egy nekem a legszebb YAMAHA YFZ 450-es motorral szoktam indulni a versenyeken, ahol mostanra már egyre többen vagyunk minden kategóriában. Idén a GSG Rally Team csapatát erősítem.

– Milyenek a versenytársak? Vannak más hölgyek is a mezőnyben? 

– Számomra mondhatni elég kemény a mezőny. A csajok, Veres Vivi és Besenyei Regina nagyon ügyesek, és a juniorok közt is vannak már most tehetségesek.

– Ez egy veszélyes sport. Gondolom szoktak lenni kisebb balesetek. Veled is előfordult már ilyen? 

Matus Gabriella quad versenyző– Számomra a legemlékezetesebb pillanatok egyike egy esésem, ami egy jól elkapott rajtom után történt. Túl nagy lendülettel indultam, ami miatt kétkerékre állt a motor. Mikor az eleje újra földet ért, összeakadtam Vivivel és ledobott a quad magáról. Szerencsére egyikünknek sem lett komolyabb baja, így utólag már viccesen gondolok vissza rá.

– Melyik eredményeidre vagy a legbüszkébb?

– 2019-ben Short track quad kategóriában 2. helyen végeztem, Country quad kategóriában pedig 3. lettem.

– Milyen hatással volt a COVID-19 világjárvány a versenyekre?

– Sajnos ez az egész vírusosdi a versenyek ritkulását okozta nálunk is. Tavaly nem volt annyi verseny, kicsit lazább volt így az egész év és hát az idei évet meg még nem teljesen tudjuk.

– Tudom, nehéz előre látni, hogy mi lesz a versenyekkel. Mégis mik az idei terveid?

– Menni, menni, menni. Szerencsére itt a tavasz, és már nem mínuszok vannak kint, így el tudunk már járni akár túrázni, akár edzeni.

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x