EseményekHírekMotorkiállítás

Második világháborús katonai motorok Nagyvisnyón

hezser peter military motor muzeumMintegy 40 darab második világháborús katonai motorokból álló tárlat nyílt Nagyvisnyón – a helyreállított gépek tulajdonosa a szigetszentmiklósi Hézser Péter (Military Motor Múzeum).

A kiállítás darabjait Hézser Péter barátaival, illetve tanítványaival restaurálja folyamatosan, ugyanis egy műszaki szakgimnáziumban tanít.

A veterán katonai-, valamint rendőrségi motorok minden egyes darabja működőképes, s ahogyan látható, nagyon sok munka van bennük.

A múzeum mintegy 40 darabja közül, több mint 16 oldalkocsis motorkerékpárt láthatnak az érdeklődők, s ki is próbálhatják azokat.

Hézser Pétert, ahogyan a Hír TV interjújából kiderül, nagyapja ültette be egy oldalkocsis motorkerékpárba, még egészen kicsi korában. És itt, megtörtént a szerelem!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Military Motor Múzeum elnöke elmondta, már 14 évesen szeretett volna egy Harley-Davidsont, de nyilván, ekkor még nem volt rá pénze, s amikor találtak egy hasonló formavilágú motort, Péter átépítette olyanra, mint egy Heritage Softail.

Így indult a dolog, majd egyre csak gyűltek és gyűltek a motorok, amelyeket helyre kellett állítani. Hézser Péter diákjai is élvezik, hogy részesei lehetnek a különleges, régi járművek restaurálásának.

Forrás: Hír TV
Fotó: sokszinuvidek.24.hu

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük