HírekEseményekMotorkiállítás

Március 1-ig még biztos nem lesznek motoros bulik

2021. Március 1-ig marad a kijárási korlátozásA magyar kormány március 1-ig meghosszabbította a jelenlegi kijárási korlátozásokat, így addig nem számíthatunk motoros bulikra sem.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kabinet szerdai ülésén meghallgatta az operatív törzs beszámolóját, és azt állapította meg, hogy a novemberben hatályba lépett intézkedésekkel sikerült megfékezni, kordában tartani a járvány terjedését.

A szakértők ugyanakkor egyetértettek abban, hogy oltás hiányában bármilyen enyhítés újbóli járványhullámhoz és még radikálisabb későbbi szigorításokhoz vezethetne. Ezért a kormány úgy gondolja, hogy a jelenlegi szabályokat fenn kell tartani – mondta.

Ez nem valami jó hír nekünk motorosoknak sem. Pláne úgy, hogy továbbra sem tudhatjuk, hogy mi lesz azután. A motoros eseménynaptárunk egyelőre szinte üresen tátong. Néhány bátor szervező ugyan már megszellőztette a nyári bulik időpontját, de biztosat senki nem tud.

A héten az AMTS (Automobil és Tuning Show) szervezői is úgy döntöttek, hogy még decemberben kihirdetett márciusi időpont helyett június 25-27. az új dátum.

“Tavaly március óta bolond idők járnak a rendezvényszervezőkre, a jó hír viszont, hogy egyre erősebben látni a fényt az alagút végén. Ami pedig még örömtelibb, hogy idén végre élőben is újra megrendezésre kerülhet az Automobil és Tuning Show: ahogyan azt már az AMTS Online Edition élő adásában is beharangoztuk, egy júniusi dátummal készültünk az idei évre.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Bízunk benne – és jelenleg minden jel erre mutat – hogy nyárnál sokkal hamarabb feloldásra kerülhetnek a jelenlegi korlátozások, egy ekkora volumenű nemzetközi show-t viszont nem lehet egyik napról a másikra összerakni.

Emellett természetesen kiállítónkat és partnereinket sem szeretnénk az utolsó pillanatig bizonytalanságban tartani, így az Automobil és Tuning Show-t – a rendezvény történetében először – a már évek óta megszokott márciusi időpont helyett nyáron tartjuk meg.” – írták a hírlevélben.

Hasonló helyzetben van az Oldtimer Show csapata is. Nincs könnyű dolguk úgy megszervezni egy rendezvényt, hogy az időpont még teljesen képlékeny:

“Nagy lelkesedéssel szervezzük a 2021-es Oldtimer Show-t. Várjuk a kiállítók jelentkezését!
Egy kérdés még nyitott: április 9-11. hétvégén meg tudjuk-e rendezni, vagy átkényszerülünk a tartalék időpontra: június 18-20.”

Reméljük, hogy idén májusban már jobb lesz a helyzet, mint tavaly, és a Nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából 2021. május 1-én végre össze tudunk hozni egy közös motorozást. Be kell valljam, még nem kezdtem el a szervezést, és valószínűleg ez idén is az utolsó pillanatra marad.

Nem vagyok kétségbeesve, még az is lehet, hogy összehozunk megint egy hasonló közös online kihívást, mint tavaly. Te láttad a tavalyi videónkat? Ha nem, nézd meg!

 

Ha van ötleted, hogy mivel tudnánk idén feldobni a Női Motoros Napot, ha marad a kijárási korlátozás, írd meg hozzászólásban!

Fotó: Koronavirus.gov.hu, 123rf

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük