fbpx

Magyarország a 10 legbiztonságosabb ország között van a közlekedés szempontjából

A legbiztonságosabb közlekedésű országokEzekben az országokban a legbiztonságosabb a közlekedés

Az első három helyen Norvégia (8,21), Japán (7,89) és Svédország (7,87) végzett, de azért nekik is van vaj a fülük mögött.

Norvégia a legbiztosabb országként jött ki, ahol 100 000 emberre mindössze 2,7 halálos áldozat volt az utakon, kevesebb, mint bármely más országban (és több mint tízszer kevesebb haláleset volt, mint Thaiföldön). Norvégiában az egyik legmagasabb a biztonsági öv viselése, 95,2%-kal, azonban az alkohol miatt bekövetkezett közlekedési balesetek számával (13%) a középmezőnyben vannak.

A második helyet Japán szerezte meg. A japán autósok egyértelműen a biztonságot helyezik előtérbe, mivel az emberek 98%-a biztonsági öv viselése mellett dönt. Az országban alacsony volt a közlekedési halálesetek száma, csupán 4,1 közúti haláleset történt 100 000 emberre vetítve. Tekintve az ország rendkívül forgalmas útjait, ez a szám alacsonynak mondható. A halálos balesetek mindössze 5,6%-a történt az alkohol miatt.

Svédország volt a harmadik legbiztonságosabb a vizsgált országok között. Az északi országban mindössze 2,8 haláleset jutott 100 000 emberre. Habár a svédek közismerten szabálykövetőek – ez mutatja, hogy a biztonsági övet 96%-ban használják – azt is hallani, hogy a hideg miatt nem vetik meg az alkoholt, amiből pedig az következik, hogy a halálos közlekedési balesetek 24%-át okozta az alkohol.

Ezekben az országokban a legveszélyesebb a közlekedés

Dél-Afrika a legveszélyesebb ország, 100 000 lakosra 25,9 baleseti haláleset jut. Úgy tűnik, itt nem túl nagy a fegyelem az utakon: a biztonsági övet mindössze az autózók 31%-a viseli és a baleseti halálokok 57,5%-a az alkoholra vezethető vissza.

Két keréken Ázsiában 1. rész – Bali és Indonézia

Thaiföld a második helyen áll a legveszélyesebb közlekedésű országok között. 100 000 embere 32 700 baleseti haláleset jutott. A gyakran kaotikus közlekedésű, rosszul karbantartott utak mellett Thaiföld maximális sebességkorlátozása 120 km/óra az autópályákon, és viszonylag enyhe a megengedett véralkoholszint (0,05 g/dl).

 

Nincs még vége, lapozz!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x