EseményekKiemeltMotorkiállítás

Magyar motorépítői sikerek Olaszországban – Italian Bike Week 2016

italian bike weekt 10Az olaszországi, Udine megyében található Lignano Sabbiadoroban egyedülálló élményben lehetett része azoknak a motorosoknak, akik 2016. május 19-22. között ellátogattak az Adriai-tenger partján fekvő, mesés üdülőhelyre.

Egy igazi motoros ünnepet varázsoltak ide a szervezők, ahol már a hét elején motorok dübörgésétől volt hangos a környék, de résztvevők száma igazán a csütörtöki naptól kezdett nőni, egészen vasárnapig, amikor a nap végre kisütött, és a hőmérséklet is emelkedett.

A Luna Park parkolója – ahol árusok, bemutatók és koncertek várták a bikereket – teljesen megtelt, és a vasárnapi napon még rengeteg gyönyörű amerikai autó is látható volt, mivel az ottani Amerikai Autós Találkozó is csatlakozott a rendezvényhez közel 200 járművel.

A négy napos buliban több mint tíz zenei eseményt, rengeteg kaszkadőr-bemutatót – főleg a Vanni Oddera vezette Daboot Team műsorát – és néhány olasz FMX motoros produkciót láthatott a nagyérdemű.

A Daboot Team által szervezett, Mototherapy esemény keretében harminc mozgássérült fiatalt szórakoztattak a motoros akrobaták. A Swot Gang nevű, kaszkadőrökből álló csapat sportmotorokkal mutatta be trükkjeit. Egy másik show helyszínén az érdeklődők betekintést nyerhettek az enduro és krossz motorok, a minimotorok, a rádió távirányítású modellautók világába, és megtekinthették a harmadik Scrambler versenyt is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

italian bike weekt 15

A Világutazók standjánál három, teljesen új útikönyv bemutatásával igyekeztek meghozni a motorosok kedvét a túrázáshoz. A könyvek szerzői Gionata Nencini, Marcello Anglana és Giorgio Barbacovi, akik saját, világkörüli motoros útjaikon átélt kalandjaikat vetették papírra.

A motorosok szombat este egy nagy felvonulásban vehettek részt, ahol több száz gép dübörgött végig Lignano Sabbiadoro és Lignano Pineta utcáin. Minden résztvevő és néző számára hatalmas élmény volt ez.

italian bike weekt 01

A Biker Fest másik nagy pillanata az volt, amikor átadták az Olasz Motoros Legendák díjait, ahol az összes olasz, az ottani motorozás, a motoros élet történelmének nagy alakjait, úttörőit mutatták be, és elismerték azok érdemeit.

A Biker Fest tagadhatatlanul legnagyobb eseménye, – mint mindig – a Bike Show volt, mely a csodálatos Terrazza Maren került megrendezésre, mely a tengervíz fölé épített objektum.

italian bike weekt 02

Itt volt az Olasz Motorépítő Bajnokság végső állomása, és az AMD Motorépítő Világbajnokság olaszországi állomása is, ahol ebben az évben is rengeteg csodálatos épített motor járult hozzá az őrületes kavalkádhoz.

A legnagyobb díj egy repülőút volt a floridai Daytonába, továbbá kiosztottak még három, egyenként közel 280 000 forint összegű kupont és rengeteg egyéb cuccot is a győztesek között.

italian bike weekt 03

Hazánk egyik legismertebb motorépítője, Sapi ismét remekelt. Black Brass nevű építése a Freestyle, míg egyedi Buellje Streetfighter kategóriában hozta meg neki a második helyezést. Gratulálunk neki!

A Terrazza Mare területén került megrendezésre a 14. Custom Painting Show is, ahol airbrush művészek mutatták meg tudásukat. Szintén ezen a helyszínen zajlott az RMC Show is, ahol a milánói Roberto Crepaldi villámgyors prototípusát lehetett megcsodálni, mellyel 2017-ben tulajdonosa sebességrekord felállítására készül a bonneville-i sós síkságon.

italian bike weekt 04

Egy másik, kiemelt esemény a Demo Motorozás volt, ahol a kíváncsiak a Harley-Davidson, a Honda, a Ducati, a Yamaha, a Moto Guzzi, az Aprilia, a Piaggio, a BMW legújabb modelljei mellett épített motorokkal is mehettek egy-egy tesztkört Lignano utcáin.

Idén a korábbi évekkel ellentétben, az egész városban minden a motoros buliról szólt. Amerre csak nézett az ember, motorokat és motorosokat láthatott, A strand és a szállodák dugig voltak vendégekkel és rengeteg szórakozási lehetőség volt adott mindenki számára. A szervezők nem lazítanak. Ahogy véget ért a 30. Biker Fest, máris elkezdték szervezni a 2017-es motoros bulit.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük