Válassz az alkatodnak megfelelő motort!

A megfelelő motor kiválasztása nem egyszerű feladat.

Egy motoros sem kerülheti ki az örök kérdést, legalább egyszer, "Milyen motort vegyek?". Természetesen a legtöbb emberben már motoszkál valami elképzelés arról, hogy mire szeretné használni, milyen stílusú legyen, vagy épp mekkora blokk legyen benne.

Ezen kérdések megválaszolásával már lényegesen könnyebben válogathat az ember lánya az eladásra kínált motorok közt. De mi van akkor, ha a kiszemelt motorról kiderül, hogy kényelmetlen, rossz helyen van a váltó, túl közel van a kormány, stb.

HIRDETÉS (x)

A hatékony és sikeres motorválasztást segítendő fejlesztette ki a Cycle Ergo azt a programot, ami néhány adat segítségével szimulálja, hogyan néznénk ki a nekünk tetsző motorokon. Három adat szükséges csak a művelethez: magasságunk, a belső lábhosszunk, valamint, hogy milyen mértékben (százalékban) legyen nyújtva a karunk motorozás közben.

Ha ezek az adatok megvannak, kiválaszthatjuk a potenciális motorokat, ahol, ha szemmel láthatóan nem érjük el a kormányt, vagy nem ér le a lábunk a földre, tovább állítgathatjuk a motor paramétereit: az ülésmagasságot, a kormány magasságát, valamit a kormány távolságát.

Természetesen nem szabad csak erre a kis szimulációs programra bízni a motorválasztást, azonban jelentős segítséget nyújthat. És, hogy mennyire megbízható a program? A saját adataimat megadva, és a Yamaha TDM-et kiválasztva megint megbizonyosodtam arról, amit egyébként is tudok, hogy a kék csodához még nőnöm kell.

A programot ITT tudod kipróbálni.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Hiába nézegetem bizakodva a hétvégi időjárást, jelen állás szerint úgy fest, hogy ennyi volt számomra...
Bővebben...
Már az ötletelgetés első fázisait is végigkísérték a barátok, ismerősök aggódó kérdései: „biztos, hogy egyedül...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!