Motormosás víz nélkül

Nem vagyok az a motorsuvickolós fajta. Általában valamikor a szezon elején szoktam alaposabban lepucolni a gépjárművet.

Kapva kaptam az ajánlaton, mikor a vulcanetes srácok kilátásba helyezték, hogy egy bemutatóval egybekötött motortisztításon vehetek részt. Szerintük ez a cucc, amit ők árulnak olyan, amitől még nekem is megjön a kedvem a rendszeres tisztogatáshoz. Ez utóbbiban tévedtek. Azt a szert még nem találták fel.

HIRDETÉS (x)

Való igaz, hogy a változás látványos volt. Persze kellett hozzá a megfelelő kiindulási alap: a motoromon nem csak vastag por és sár, de olajos trutymó, odaszáradt benzinpára és kimúlt rovarok is voltak. Kíváncsian vártam, mit kezdenek mindezzel a hatalmas motortisztítási tapasztalattal rendelkező szakemberek.

A Vulcanet egy olyan egységcsomag, amiben egy tisztító folyadékba áztatva kis (nedves) törlőkendők vannak, valamint egy mikroszálas polírozó kendő is tartozik a felszereléshez. Amit ígérnek, hogy a nedves kendővel benedvesített koszos felületet a polírozóronggyal szárazra törölve gyönyörű fényes felületet kapunk.

Kipróbáltam és működik. A fényezett felületeken kevés erőfeszítéssel sikerül elérnem, hogy seggre esnek a legyek. Az olajjal és az odaszáradt benzinnel azonban még a szakembernek is meggyűlt a baja.

Persze itt sem a szerrel volt a baj, hanem azzal, hogy a motorblokk redőibe, a hűtőbordák közé nehéz bejuttatni a kis kendőt, ahogy a polírozó törlőt is. És van az a makacs szennyeződés, amit csak körömmel vagy más megfelelően szilárd eszközzel vakarva lehet csak eltávolítani.

Az eredmény egyébként még így is látványos volt. A rövidke szezon hátralévő részében nem is éreztem szükségét az újabb motormosásnak. Azoknak, akik rendszeresen tisztítják a motorjukat igazán hasznos lehet, mert ilyenkor elég csak egyszer áttörölni a karosszéria elemeket, és garantált hogy a városon átgurulva az úri közönségnek tátva marad a szája.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!