Motormosás víz nélkül

Nem vagyok az a motorsuvickolós fajta. Általában valamikor a szezon elején szoktam alaposabban lepucolni a gépjárművet.

Kapva kaptam az ajánlaton, mikor a vulcanetes srácok kilátásba helyezték, hogy egy bemutatóval egybekötött motortisztításon vehetek részt. Szerintük ez a cucc, amit ők árulnak olyan, amitől még nekem is megjön a kedvem a rendszeres tisztogatáshoz. Ez utóbbiban tévedtek. Azt a szert még nem találták fel.

HIRDETÉS (x)

Való igaz, hogy a változás látványos volt. Persze kellett hozzá a megfelelő kiindulási alap: a motoromon nem csak vastag por és sár, de olajos trutymó, odaszáradt benzinpára és kimúlt rovarok is voltak. Kíváncsian vártam, mit kezdenek mindezzel a hatalmas motortisztítási tapasztalattal rendelkező szakemberek.

A Vulcanet egy olyan egységcsomag, amiben egy tisztító folyadékba áztatva kis (nedves) törlőkendők vannak, valamint egy mikroszálas polírozó kendő is tartozik a felszereléshez. Amit ígérnek, hogy a nedves kendővel benedvesített koszos felületet a polírozóronggyal szárazra törölve gyönyörű fényes felületet kapunk.

Kipróbáltam és működik. A fényezett felületeken kevés erőfeszítéssel sikerül elérnem, hogy seggre esnek a legyek. Az olajjal és az odaszáradt benzinnel azonban még a szakembernek is meggyűlt a baja.

Persze itt sem a szerrel volt a baj, hanem azzal, hogy a motorblokk redőibe, a hűtőbordák közé nehéz bejuttatni a kis kendőt, ahogy a polírozó törlőt is. És van az a makacs szennyeződés, amit csak körömmel vagy más megfelelően szilárd eszközzel vakarva lehet csak eltávolítani.

Az eredmény egyébként még így is látványos volt. A rövidke szezon hátralévő részében nem is éreztem szükségét az újabb motormosásnak. Azoknak, akik rendszeresen tisztítják a motorjukat igazán hasznos lehet, mert ilyenkor elég csak egyszer áttörölni a karosszéria elemeket, és garantált hogy a városon átgurulva az úri közönségnek tátva marad a szája.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!