Mi a teendőm, ha motort vettem? - adásvételi, kötelező, eredetvizsga, átírás

Tartalomjegyzék

motorkerekpar forgalomba helyezes csajok a motoronKicsit túl van szerintem bonyolítva, hogy mi minden is kell egy új jármű vásárlásánál. Na meg milyen buktatói is lehetnek? Kezdjük a legelején! Kinéztük, megnéztük, megvettük.

Ha már motoros oldal, vegyük egy motorvásárlás ügymenetét. Megtaláltuk álmaink motorját, ami szerencsére jó állapotúnak tűnik, nem látszik, hogy bármiféle problémánk lehetne az átiratás alatt.

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS

Adásvételi minta is rengeteg kering az interneten, de a legjobb, ha papírboltban veszünk indigós formanyomtatványt, amit biztosan nem kell külön-külön, minimum háromszor kitöltenünk és eljátszadozunk vele fél órát is... Persze kapásból én hármat veszek, mert mindenki véthet hibát és ha nem jól van kitöltve a nyomtatvány, az okmányirodás ügyintéző egy szempillantás alatt visszadobja. Ha mégis javításra adjuk a fejünket, hivatalosan át kell húzni, "* jav." és mindkét fél részéről szignózni.

HIRDETÉS (x)

Miután évekig intéztem napi szinten gépjármű átiratásokat, ajánlott az ügyintézés könnyebbítéséért a személyigazolvány mellé feltüntetni a személyi szám utolsó 4 számjegyét (lakcím kártyán található hosszú számsor), mert ezzel egy pillanat alatt beazonosítható az eladó és a vevő személye.

Amit leggyakrabban elkövetnek hibát, hogy nem írják oda az állampolgárságot, az igazoló kártya megnevezését (útlevél, szig., stb.), nem töltik ki megfelelően a dátumokat (óra:perc), illetve gyakran lemarad a kilóméteróra állás is.

A tanúzás NAGYON FONTOS! Sokszor ez is lemarad, avagy csak egy ember tanúzza le. Ilyen eshetőség is lehetséges jogilag, de csak akkor, ha kereskedőtől vásárolunk, magánszemélynél kötelező a 2 tanú!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!