5 + 1 különleges motoros felszerelés - a biztonság mindenek felett

Tartalomjegyzék

kulonleges motoros felszerelesek 01Nap, mint nap feltűnik egy-egy hasznos, vagy épp agyament találmány, mely motorosok számára készült. Szerencsére, a legtöbb hasznos, és nem balul elsült ötlet. Az alábbiakban hat ilyennel ismerkedhettek meg.

1. Sisakra szerelhető féklámpa

Brake Free – Erre a névre hallgat az az újítás, mely nem más, mint egy sisakra szerelhető féklámpa, mely a motor eredeti féklámpáját kiegészítve működik, ezzel még feltűnőbbé téve a motorost és jelezve a forgalomban résztvevőknek, hogy az lassítani fog. Mivel mozgásérzékelővel működik, így a motorfék esetén is jelzi a lassulást. Kialakítása felhasználóbarát és egyszerű.

2. GPS kijelző kesztyűbe ágyazva

A Lab Brothers újítása egy szokatlan megoldás arra, hogy ne kelljen bajlódni a kormányra vagy tanktáskára helyezett GPS-el, telefonnal és minden fényviszony esetén jól látható legyen az, hogy merre irányít minket a navigáció. Az is biztonságot növelő megoldás, hogy ha kapcsolni szeretnénk a funkciók között, el sem kell engednünk a kormányt, mert a hüvelyk és mutató ujjunk összeérintésével megtehetjük azt.

HIRDETÉS (x)

A kijelző egy egyszerű, ledekkel ellátott, kör alakú berendezés, mely a bal kézre, a kesztyűre kerül, így mindig jól látható akár a perifériás látómezőben is. Az, hogy mennyire fog elterjedni ez a megoldás, még kérdéses, mert bár használata közben előnyös, de a kesztyűbe integrálása miatt macerás lehet vele az élet.

3. Sena 20S bluetooth kommunikátor

A technikamániás motorosok sok intercom rendszer közül választhatnak, mert a piac bőségesen ellátja őket a legkülönfélébb cuccokkal. A 20S intercom is egy ilyen, nagyon hasznos szerkezet. Képes telefonos applikációval (IOS és Android) együttműködni, egy, vagy több másik 20S berendezéssel kommunikálni, rádiócsatornákat befogni, telefonos hívást és fogadást lebonyolítani, csatlakozni a GPS-hez. A 20S teljes mértékben hangvezérlésű, így a vezetőnek nem kell gombokkal bajlódnia menet közben. Csatlakozni tud menetrögzítő kamerákhoz is, így a beszélgetéseket a kamera rögzíteni tudja.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Az egyik nyilvános motoros csoportban felmerült annak a lehetősége, hogy a csapat moderátora egy KRESZ...
Bővebben...
Múlt héten elmentem egy nyílt napra a MAMI motorkerékpár szerelő szakközépiskolába. Nagyon megörültek nekem, azt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!