Gondosnak lenni kényelmesen – Töltőcsatlakozó kábel beszerelése

Tartalomjegyzék

toltokabel 09Amikor 9 éve megvettem a motoromat, azonnal beszereltem egy rögtönzött töltőcsatlakozót, hogy ülés leszerelése nélkül, bármikor kényelmesen rá tudjam csatlakoztatni a csepptöltőt az akksira, ha ahhoz van kedvem.

Sok motoron igazi kínszenvedés hozzáférni az akkumulátorhoz, de a kiszerelésük is próbára teheti a gazdákat. Bajlódni a sok rácsatlakozó kábelsaruval, szerelés közben széttörni műanyag idomokat mind bosszantó dolog.

Ha kültéren tárolod a motorodat, sajnos, más lehetőség nincs, csak a kioperálás, és meleg helyen teleltetni, tölteni az akksit. Ha viszont van garázsod, helyed a mélygarázsban és 220-as csatlakozó a közelben, akkor a csepptöltő a tökéletes megoldás.

HIRDETÉS (x)

Egy még korábbi esetből tanulva minden, nem napi szinten használt járművemen elvégeztem ezt a kiegészítő módosítást, így megóvva az akkumulátorokat a korai pusztulástól, és biztosítva azt, hogy bármikor menetre készek legyenek.

toltokabel 01

Volt régen egy Honda ST1100-as motorom, amibe ősszel vettem egy új akkumulátort, majd tavaszra szépen be is halt a garanciaidő lejárta után egy héttel. Na, azóta nem bízom a véletlenre a dolgot.

A rögtönzött csatlakozó kábellel az volt a tervem, hogy idővel kicserélem profi, oda való elemre. Nem hittem volna, hogy 9 év múlva kerül erre sor, pedig sok részletre figyelek. Ahhoz képest egész jól bírta az éveket, de mostanra annyira elhasználódtak és megrozsdásodtak a csatlakozói, hogy a csere nem várathatott magára.

toltokabel 01

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!