5+1 tipp a nyári motorozáshoz

5 tipp nyari motorozashozJúlius leginkább a nyaralásról szól, ilyenkor sokan indulunk útnak, hogy kipihenjük az év első felét és feltöltődjünk a következő hónapokra. Bárhova is megyünk, az utazás során sem szabad, hogy megfeledkezzünk a biztonságunkról és az egészségünkről.

Így őrizzük meg egészségünket utazás során:

1. Előzzük meg a kiszáradást – igyunk sok folyadékot

Nyáron fokozódik az izzadás, így testünknek szüksége van a folyamatos folyadékpótlásra. Szakértők szerint dehidratáltan vezetni majdnem ugyanolyan veszélyes, mint alkoholfogyasztás után. Sokszor ugyanis előfordul, hogy az emberek nem visznek magukkal megfelelő mennyiségű folyadékot a hosszú utazásokra, sokan nem állnak meg inni, amikor szomjasak.

A mai túlzsúfolt autópályákon vagy a tömött belvárosi utcákon való vezetés komoly koncentrációt igényel. A szemek és a fülek kifejezetten le vannak foglalva, a kezünk hozzátapadva a kormányhoz és a láb a pedálon. Egy hosszabb útra fókuszálni jelentős mennyiségű erőt és reakcióidőt igényel, ezért fontos, hogy szervezetünket mindig felfrissítsük megfelelő mennyiségű étellel és itallal az út során.

HIRDETÉS (x)

2. Pár falat, ami életmentő lehet

Utazásunk során sosem tudhatjuk pontosan előre, hol kell majd várakoznunk egy váratlanul kialakult helyzet miatt. Ilyenkor segítségünkre lehet pár előre becsomagolt keksz, ropi vagy csoki, amely biztosítja számunkra, hogy visszanyerjük energiánkat. Pár köztes falat segítségével kisimulnak az idegeink egy hosszú út során.

3. Ne feledkezzünk meg bőrünk védelméről

Természetes, hogy a strandon bekenjük magunkat naptejjel, az azonban kevésbé közismert tény, hogy a motoron is ajánlatos védekezni a napsugarakkal szemben. Márpedig ha valaki hosszú órákat tölt a motoron, erre is gondolnia kell – különösen a napfényes órákban. Érdemes ezért bekennünk magunkat, különösen az arcunkat és a karjainkat, ezzel megelőzve, hogy bőrünkben kárt tehessenek a napsugarak.

Szintén lényeges, hogy a napfényes helyen parkoló járművünk hamar felhevülhet, így a pihenők alatt takarjuk le az ülést és a kormányt például a kabátunkkal, vagy ha ezt elfelejtettük, várjuk meg, amíg lehűl a kormány és az ülés, mert így elkerülhetjük, hogy megégessük magunkat.

4. Óvatosan a légkondival

A kánikulai motorozás során alaposan felmelegedünk, ilyenkor jól esik a pihenőknél bemenekülni a jól lehűtött étterembe vagy benzinkútra. A forróságtól menedéket nyújtó légkondi azonban könnyen megbetegíthet bennünket. Így hát fontos, hogy ne vetkőzzünk le egyből, vagy mielőtt bemennénk a hidegre, várjuk meg, amíg testünkről felszárad az izzadság, így elkerülhető a megfázás és a kötőhártya-gyulladás is.

5. Vitaminnal és kézfertőtlenítővel segítsük immunrendszerünket

A betegségek nem csak télen érhetnek utol minket, hanem a nyári vakáció során is, hiszen ilyenkor rengeteg kapaszkodót, jelzőgombot és egyéb tárgyat érintünk meg, amin már több ezer ember keze átment. Immunrendszerünket segíthetjük extra vitamin bevitellel, és nem árt, ha van nálunk kézfertőtlenítő és nedves törlőkendő, amelyek használatával megóvhatjuk magunkat bármilyen kéretlen fertőzéstől egy-egy megállás során. A nedves törlőkendő arra is tökéletes, hogy az út porától megszabasítsuk az arcunkat és egy kicsit felfrissítsük magunkat.

Plusz egy jótanács:

Gyakran elfáradunk utazás közben és ilyenkor sokan inkább még jobban felcsavarják a gázmarkolatot, hogy gyorsabban odaérjenek a végállomásra, ahelyett, hogy megállnának pihenni néhány percre. Ne sajnáljuk azt az 5-10 perc pihenőt magunktól, hiszen akár az életünk múlhat rajta!

Ezt a pár egyszerű tippet betartva biztonságban és épségben tudhatjuk magunkat és a családunkat, és arra koncentrálhatunk, ami nyaraláskor a legfontosabb, hogy élvezzük a vakáció és az együttlét minden pillanatát.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...
Régi vágyam volt, hogy ismét kutya tulajdonos legyek. A héten teljesült a vágyam, kis tappancsok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!