Ez minden, csak nem rutin oktatás!

Fotó: 123rf.com - . Motorozás

motoros rutin oktatasEgyre több kétségbeesett lány talál meg minket azzal a panasszal, hogy a motoros iskolákban úgy kezelik őket, mintha már tudnának motorozni, az oktató nem magyaráz, nem tanít semmit, csak elveszik a pénzt és felkészületlenül küldik el őket a vizsgára. Ezzel pedig a porba tapossák a tanulni vágyók önbecsülését is.

"Sziasztok! Totál el vagyok keseredve. A rutin oktatásom van épp folyamatban, bár ez nekem minden csak nem oktatás. Igazából nem tudom, hogy ez máshol is így van-e és fogadjam el, hogy így működik vagy keressek mást? Soha nem ültem ezelőtt motoron, ezt elmondtam az oktatómnak is. Vàlaszként kaptam az első két alkalomra egy 125-ös motort, majd tegnap és ma egy 600-ast de úgy, hogy kitolta, ráültetett, ő pedig lelépett a forgalomba a másik tanulójával.

Egy mondatot nem mond, azt se látta, hogy hogyan megyek a motorral (sem a 125-össel sem a 600-assal) de már sürget, hogy vizsgázni kellene... Gyakorlatilag teljesen bestresszeltem ezen és már a körívnél elakadok az első pályán és lasaan többet vagyok a földön mint a motoron.

HIRDETÉS (x)

Szóval ez tényleg így megy? Fogadjam el? Vagy van jobb, aki legalább rám néz néha? Budapesti vagyok, de már kb. bárhova elmennék, csak valaki tanítson meg egy k... kört menni." - írta legutóbb Lia a Fórumban.

És nem ő az egyetlen, aki arra panaszkodik, hogy úgy kezelik a motoros iskolában, mintha már tudnia kellene motorozni, és nem az iskola illetve az oktató dolga lenne, hogy megtanítsa a jelentkezőket a motorkerékpár használatára, kezelésére, vezetésére és irányítására.

Vannak olyan oktatók, akik már elhíresültek arról, hogy utálják a nőket, és direkt szivatják a tanulókat, hátha feladják a motorozós terveiket. Akik mostanában jártak tafolyamra, tudnak segíteni abban, hogy melyik iskolát érdemes választani és melyiket nem, illetve szívesen ajánlanak olyan oktatót, aki tényleg szívvel-lélekkel tanít.

Liának és a hozzá hasonló motoros jogsira vágyó hölgynek (és persze a férfiaknak is) csak azt tudom tanácsolni, hogy keressenek másik iskolát! Érdeklődjetek a fórumon vagy a zárt Facebook csoportunkban, hiszen most is több lány jár éppen tanfolyamra, hogy megszerezze a motoros jogosítványt.

Abban is tudnak segíteni, hogy melyik iskolában van olyan motor, ami megfelel az A korlátlan kategóriának és az alacsonyabb sofőröknek is kényelmesen leér a lába megállásnál.

Csajok, ne hagyjátok magatokat! Ha úgy érzitek, hgy nem azt a szolgáltatást kapjátok, amiért fizettetek, váltsatok iskolát! Fontos, hogy a motorozáshoz ne kapcsolódjanak félelmek és rossz beidegződések, amit egy alkalmatlan motoros oktató okoz.

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS