10 dolog, amivel ártasz motorodnak a téli tárolás alatt

Tartalomjegyzék

teli tartolas fail 01Már párszor kiveséztük, hogyan tárold motorodat a szezonon kívül, de ha lusta vagy visszaolvasni a korábbi cikkeket, akkor most összegyűjtöttük neked azt a néhány dolgot, hogy mivel árthatsz ilyenkor a legjobban szeretett motorodnak. Lássuk!

 

1. Koszosan teszed el, le sem kezelve a felületeket

Ha bogártetemekkel, sárral és egyéb szennyeződésekkel beborítva télisíted motorod, tavasszal még nagyobb meló lesz letakarítani, és sok esetben hanyagságodra később is emlékeztetni fognak az eltávolíthatatlan foltok, kosznyomok.

2. Elrakod ősszel, és csak tavasszal veszed elő

Ha nem nézel rá a gépre a tél folyamán pár hetente, havonta, akkor időközben sok minden az enyészet útján indulhat el. Elszivárgó folyadékok, lemerült akksi, ide-oda beköltözött bogarak, rágcsálók, griffmadarak és sárkányok.

HIRDETÉS (x)

3. Akku, fék és teló járatás

Ha nem töltöd rendszeresen az akkumulátort, tavaszal vehetsz újat. Ha nem járatod, mozgatod meg olykor a teleszkópokat, fékeket, a gumi alkatrészek kiszáradhatnak, így később még az is lehet, hogy ezeket cserélni kell, ami sok esetben zsebbe nyúlós mutatvány.

4. Indítás és olajcsere

Megoszlanak a nézetek azon témákban, hogy indítgassuk-e télen a motort, illetve, hogy friss olajjal rakjuk-e el, avagy tavasszal cseréljük le a régit. Mindkettőnek vannak hátrányai, és előnyei is. Tény belátásod szerint, de ne hanyagold el a gépet.

5. Jól bebugyolálod, lehetőleg nejlonnal

Szuper, ha gondoskodsz a fűtött, vagy fűtetlen helyen, vagy épp a szabad ég alatt tárolt motor letakarásáról, de mindenképp figyelj arra, hogy a ponyva anyaga szellőzzön, az alatta lecsapódó párát átengedje, mert ha dunsztban tárolod a gépet, többet ártasz neki, mintha le sem takartad volna.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...
Március 12. Landoltunk 3 hét után itthon. Életem nyaralása volt... Már gyanús volt, hogy hárman írtak...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!