Most akkor levetkőzve vagy felöltözve motorozzak?

Tartalomjegyzék

kanikulaA kezdeti nehézségek ellenére végül elég jól belehúzott a nyár azzal, hogy már hetek óta tart a kánikula. Motoron igazi kihívás a harminc fok fölötti hőmérséklet, ezért minden motorosban ott a dilemma, hogy a biztonságot vagy a kényelmet válassza. 

Tedd a szívedre a kezed, és posztolj a cikk alá, ha még soha nem fordult elő veled, hogy nem full protektorban ültél fel a motorra. Szerintem ilyen nincs, bár előfordulhat, hogy tévedek. 

Próbálom megfejteni, hogy mitől függ, hogy ki miben motorozik, mennyire öltözik be, illetve mit nevez egyáltalán beöltözésnek, és arra jutottam, hogy a motiváció nagyon megosztja ebből a szempontból a motoros társadalmat. Van, akinek már az is beöltözés, ha zárt cipő van a lábán, és van, aki tokától-bokáig bőr overálban legszívesebben még a fülére is külön protektort rakna, és akkor sem érezné magát teljesen biztonságban. 

A közösségi médiában egész nyáron megy az anyázás, folyton visszatérő téma az "izompóló strandpapucs", és úgy tűnik, a motorosok nem értik meg egymást, nincs közös nevező. Az egyik oldal folyamatosan próbálja beletenni a parát a másikba, hogy jobb az izzadtságot törölgetni, mint a vért, a másik oldal pedig szemmel láthatóan nagyrészt tudomást sem vesz ezekről a megszólalásokról. 

Próbálom megérteni az okokat

Természetesen nekem is van véleményem... bocs, hogy ezt kell mondanom, de én sem vagyok az a full protektoros fajta. Hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a szabad akarata, és bár a protektoros ruha megvéd a balesetek esetén, nem lehet úgy motorozni, hogy állandóan arra számítasz, hogy baleset fog történni. 

Ahogy talán a "Gazdag papa szegény papa" című könyvben olvastam, ha mindig félreteszel pénzt "végszügség esetére", akkor a fejedben ott motoszkál mindig ez a gondolat, és biztos, hogy adódik majd olyan alkalom, amikor fel kell használnod ezt az összeget. Ugyanezt gondolom a motoros felszerelésről is: ha azért öltözöl fel, hogy nehogy megsérülj a motoros balesetben, illetve hogy mevédjen a ruha, akkor te folyamatosan a balesetre fókuszálsz így bevonzod azt. 

Ahogy a fenti képen is látszik, volt már rá példa, hogy nem voltam "rendesen" felöltözve a motorozáshoz. A bal oldali kép egyébként 2002-ben egy motorteszt alkalmával készült kb. 40 fokban a Hortobágyon, szóval tényleg nem lehett kibírni kabátban meg nadrágban - de persze az sem túl jó érzés, mikor az ember combja odasül a fekete bőrüléshez és az izzadság folyik ki a combja alatt. 

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!