Az állatok köztünk közlekednek – Vadbarmok az utakon

Tartalomjegyzék

allatok az utakon 01Nem, nem az utakon előtted átszaladó őzekről, szavasokról és vaddisznókról lesz szó, bár a tény, hogy a vadgázolás is veszélyes móka. Néhány gondolattal emlékeztetni szeretnénk téged, hogy a közlekedésben résztvevő homo-sapiensek nem bírnak nevükhöz méltó módon viselkedni, és csak külsejükben hagyott rajtuk nyomot az evolúció.

A közlekedési morál lassú ütemben ugyan, de a hazai viszonyokhoz képest javulást mutat. Évről-évre ezt szajkózza a média, és talán te is tapasztaltad már, hogy előzékenyebbek, szabálytisztelőbbek a közlekedés résztvevői. Te, mint motoros, ennek kimondottan örülhetsz, mert védtelenebb vagy a sérülésekkel szemben, mint egy fémkalitkában ülő autós, így biztonságod nő.

Azonban, ha a javuló tendencia hallatán azt hiszed, hogy nem érhet baj, nagyon tévedsz. Hiába vagy figyelmes, körültekintő, hiába gondolkodsz a többi közlekedő fejével is, így felkészülve minden eshetőségre, ha elrejtve a tömegben felrobban olykor egy időzített bomba, megvadul egy állat, egy teljesen beszámíthatatlan sofőr, akinek valami miatt elborul az agya és ész nélkül tarol. Ha egy ilyen rád száll, akkor hamar életveszélyes helyzetbe is kerülhetsz.

HIRDETÉS (x)

Egyesek régebben hungarikumnak tartották a veszélyes, kétes közlekedési helyzetek közbeni/utáni magyaros virtust, mely veszekedésbe, verekedésbe, és ritka esetben még gyilkosságba is torkollhatott. Ha leszáll a vörös köd, akkor nincs semmi, ami megállítaná azt az állatot, aki szerint te voltál a hibás, te nem adtad meg az elsőbbséget, feltartottad őt a haladásban, ne adj’ Isten te próbáltad valamely apró jelzéssel tudtára adni, hogy szabálytalankodik. Szerinte nem lesz igazad, mert ő nem tud ilyenkor gondolkodni.

Ha megálltatok, akkor ordít, neked esik, és csak halmozza a bűnlajstromát, mert azt hiszi, hogy igaza van. Haladás közben még nagyobb veszélybe fog sodorni, és nem érdekli, hogy megszeg további közlekedési szabályokat, vagy még nagyobb vétséget, bűncselekményt követ el, miközben téged akar móresre tanítani. Csak az lebeg a szeme előtt, hogy téged megfélemlítsen, megmutassa, ki a király, és felülkerekedjen rajtad, bármit is mondasz, vagy teszel a saját védelmed érdekében. Számtalan ilyen videót láthattál már a neten. Keress csak rá ezekre, megérted majd, hogy nem viccelnek.

Amikor egy ilyen barmot felismersz, a legjobban teszed, ha elengeded. Menjen csak, és sodorja veszélybe magát, csak ezt messze tegye tőled. Könnyen kiszűrheted a tömegből. Többsávos úton cikázik, fél perc előnyért gyorshajtásba, szabálytalan sávváltásokba fog, és veszélybe sodorja a többi közlekedő mellett magát is, miközben fittyet hány a követési távolságra, és még az út szélén figyelő rendőrökre is.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...
Régi vágyam volt, hogy ismét kutya tulajdonos legyek. A héten teljesült a vágyam, kis tappancsok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!