Motoros jogsi szerzés Angliában 2. - A teljes vizsga azaz a Direct Access

Tartalomjegyzék

das vizsga londonbanHa úgy döntesz hogy a CBT már nem elég akkor jöhet a nagylány motoros játék. Ahhoz hogy a teljes jogosítványt letedd – különösen a londoni tesztcenterek statisztikája mellett – sok időre, kitartásra, és pénzre van szükség.

A DAS, azaz a teljes nagymotoros vizsga, amivel bármit tudsz vezetni, ami kétkerekű, egy motor van rajta meg egy tank tele gyúlékony üzemanyaggal. A DAS lehet 2 vagy akar 8 napos is, a napok között jobb időt hagyni. Attól függ, mennyire vagy ügyes, mennyi gyakorlás kell a nagy motoron.

A nagymotoros vizsgat egy minimum 600 cm3-es motoron kell elvégezni.

A DAS elemei:

Az első rész a CBT – amit ha már korábban megtettél, akkor nyilvan nem kell, mert az két évig érvényes. Ha teljesen az elejétől indulsz akkor:

  • motoros elméleti vizsga
  • CBT
  • MOD1 felkészítő
  • MOD1 vizsga
  • MOD2 vizsga
HIRDETÉS (x)

Az elméleti vizsgát egy vizsgacenterben kell letenni. Számítógépes alapú, külön a motorosokra szabva. A számítógépes vizsga legtöbbször kérdések és válaszok, valamint a jelzőtáblák ismerete.

Kövesd Hajnit a közösségi oldalakon!

instagram icon
dawn_in_london
instagram icon
@Hannah07864963

A vizsga utolsó részében egy 9 külön videóból álló, úgynevezett “hazard” teszt is van. Ezek különböző helyzeteket mutatnak be, azt szimulálva, hogy te ülsz a motoron és a reakcióidődre kíváncsi, hogy mikor és hogyan észleled a veszélyforrást. (Pl. gyalogos, aki hirtelen leléphet a járdáról, oldalról érkező autók, stb.)
Nekem volt a 9-ből egy, ami egy parkban volt, és hírtelen szarvasok szökdécseltek előttem.

Itt én nyomtam minden szarvasra, mit valami videójátékban – mint kiderült csak egyet kellett volna. Ha túl sokat nyomkodod indokolatlanul, az arra a videóra adott válaszod érvénytelen. Ezeket jó gyakorolni elötte, a KRESZ könyvben található linken elérhető pár ingyenes gyakorló videó is.

A CBT-ről már korábban írtam. Ha mind a CBT, mind az elméleti vizsga megvan, akkor végre ráülhetsz a nagymotorra.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!