• Magazin
  • Motorok
  • Motorozás
  • Holnap indul a Vezess Biztonságosan program jelentkezése az ingyenes motoros tréningekre - FRISSÍTVE!!!

Holnap indul a Vezess Biztonságosan program jelentkezése az ingyenes motoros tréningekre - FRISSÍTVE!!!

ingyenes vezetestechnikai trening ivtmA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2017-2018. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és Intézkedési Terv keretében ebben az évben is megrendezi a „Vezess biztonságosan!” Vezetéstechnikai tréningprogramot, amelyen ezernél is több járművezető vehet részt ingyenesen a különböző járműkategóriákban. A 20-20 fős motoros tréningekre holnap indul a jelentkezés. 

Ahogy a pályázati kiírásban olvashatjuk, "A közlekedési baleseteket 60-65 %-ban a vezetők hibás magatartása, vezetési képességeinek hiányosságai okozzák, leggyakoribb ezek közül a sebesség helytelen megválasztása. A vezetéstechnikai képzések során a járművezetőket a vészhelyzet, konfliktushelyzet elismerésére, elhárítására készítik fel. Ennek érdekében számos országban, már a B-kategóriás (személyautó) képzésben is megtalálhatóak ilyen kurzusok (két lépcsős jogosítvány).

Hazánkban kijelenthető, hogy a járművezetők alacsony hányada esik át vezetéstechnikai képzéseken. A hivatásos járművezetők számára, a GKI alap és továbbképzés részét képezi ugyan, de az jellemzően nem vezetéstechnikai pályán, hanem szimulátoron zajlik. A tréningek szervezésével azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy felhívjuk a vezetők figyelmét a vezetéstechnikai tudás fejlesztésének és szinten tartásának fontosságára, az emberi reakciók komplexitására.

HIRDETÉS (x)

Célja, hogy minél több járművezetőt juttassunk el vezetéstechnikai képzésre, ezzel növelve a résztvevő személyek felkészültségét, egy bekövetkező konfliktushelyzet megfelelő elhárítására. Lehetőségük van a jelentkezőknek megtapasztalni a jármű stabilitásvesztését, illetve annak korrigálását, a vezetéstechnikai pályán. Mindez korcsoportokra, közlekedési csoportokra és fő  4 kockázati tényezőkre kialakított speciális közlekedésbiztonsági oktatások, képzések tréningek lebonyolításával történik."

A Program további együttműködő partnerei a Hungaroring Sport Zrt. és a Groupama Tanpálya, valamint a KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. Az ingyenes motoros vezetéstechnikai képzésekre összesen 399 fő jelentkezését tudják elfogadni az online rendszeren keresztül, ahol a kiválasztott időpont megjelölésével kell jelezni a részvételi szándékot. Az időpontot érdemes jól megválasztani, mert későbbi módosítására már nincs lehetőség. 

A pályázati kiírást és a letölthető űrlapokat ezen a linken találod. 

Friss hír: Az áprilisi időpontok beteltek. A májusi tréningrekre április 18. 8:00-tól lehet regisztrálni. 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!