• Magazin
  • Motorok
  • Motorozás
  • Holnap indul a Vezess Biztonságosan program jelentkezése az ingyenes motoros tréningekre - FRISSÍTVE!!!

Holnap indul a Vezess Biztonságosan program jelentkezése az ingyenes motoros tréningekre - FRISSÍTVE!!!

ingyenes vezetestechnikai trening ivtmA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2017-2018. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és Intézkedési Terv keretében ebben az évben is megrendezi a „Vezess biztonságosan!” Vezetéstechnikai tréningprogramot, amelyen ezernél is több járművezető vehet részt ingyenesen a különböző járműkategóriákban. A 20-20 fős motoros tréningekre holnap indul a jelentkezés. 

Ahogy a pályázati kiírásban olvashatjuk, "A közlekedési baleseteket 60-65 %-ban a vezetők hibás magatartása, vezetési képességeinek hiányosságai okozzák, leggyakoribb ezek közül a sebesség helytelen megválasztása. A vezetéstechnikai képzések során a járművezetőket a vészhelyzet, konfliktushelyzet elismerésére, elhárítására készítik fel. Ennek érdekében számos országban, már a B-kategóriás (személyautó) képzésben is megtalálhatóak ilyen kurzusok (két lépcsős jogosítvány).

Hazánkban kijelenthető, hogy a járművezetők alacsony hányada esik át vezetéstechnikai képzéseken. A hivatásos járművezetők számára, a GKI alap és továbbképzés részét képezi ugyan, de az jellemzően nem vezetéstechnikai pályán, hanem szimulátoron zajlik. A tréningek szervezésével azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy felhívjuk a vezetők figyelmét a vezetéstechnikai tudás fejlesztésének és szinten tartásának fontosságára, az emberi reakciók komplexitására.

HIRDETÉS (x)

Célja, hogy minél több járművezetőt juttassunk el vezetéstechnikai képzésre, ezzel növelve a résztvevő személyek felkészültségét, egy bekövetkező konfliktushelyzet megfelelő elhárítására. Lehetőségük van a jelentkezőknek megtapasztalni a jármű stabilitásvesztését, illetve annak korrigálását, a vezetéstechnikai pályán. Mindez korcsoportokra, közlekedési csoportokra és fő  4 kockázati tényezőkre kialakított speciális közlekedésbiztonsági oktatások, képzések tréningek lebonyolításával történik."

A Program további együttműködő partnerei a Hungaroring Sport Zrt. és a Groupama Tanpálya, valamint a KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. Az ingyenes motoros vezetéstechnikai képzésekre összesen 399 fő jelentkezését tudják elfogadni az online rendszeren keresztül, ahol a kiválasztott időpont megjelölésével kell jelezni a részvételi szándékot. Az időpontot érdemes jól megválasztani, mert későbbi módosítására már nincs lehetőség. 

A pályázati kiírást és a letölthető űrlapokat ezen a linken találod. 

Friss hír: Az áprilisi időpontok beteltek. A májusi tréningrekre április 18. 8:00-tól lehet regisztrálni. 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A gondtalan éveket felváltotta a felnőtté válás rögös útja, ami az én esetemben is a...
Bővebben...
Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!