Az úton mindenki az ellenséged

az uton mindenki az ellenseged 2Nóri egy pár évvel ezelőtti motoros tapasztalatát osztotta meg velünk. Őt a piros lámpánál tolta megy egy mercis hátulról. Veled történt már ilyen?

"Sziasztok!

Nóri vagyok. Jó pár éve motorozom már saját motorral, s csak egy élményt írnék le, mely nem is most történt, de jó sokáig emlékezni fogok erre. Példaként szolgáljon a tanuló motorosoknak, továbbá az is, hogy az úton mindenki az ellenséged, ha motorral vagy, nem létezik bizalmi elv. Úgy kell MINDIG! motoroznod, hogy bármikor, bárhol, bárki el akar ütni.

A motoroknál is, ahogy a KRESZ-ben, szépen megjártam a lépcsőfokokat, s az első nagy motoromnál történt eme közúti pofátlanság.

HIRDETÉS (x)

Egy szép nyári nap volt, mikor elindultam motorozni, mert épp nem volt semmi dolgom, s érezni szerettem volna a meleg nyári szellő menetszelét. Rá 10 percre, hogy elindultam, önmagát megszégyenítő bátorságról tett tanúbizonyságot az a "mercis" úriember, aki valószínűleg nemrég szabadulhatott az állatkertből. (Biztos kizavarták oda nem illősége miatt.)

Amikor az egyik piros lámpánál - ahogy a törvényben foglaltak megengedik - előresoroltam motorommal, pont kedves barátunk elé, ő ezt rossz szemmel nézve, nem hagyhatta figyelmen kívül. Muszáj volt 1-esbe tennie személygépjárművét, s megmutatnia, nekem jövetelével, hogy márpedig álló helyzetben is ő az erősebb.

Eleinte felháborodtam a sisakom alatt, hogy mégis mit képzel. Hátranéztem, de közben pirosról-sárgára, majd zöldre váltott a lámpa, s inkább kötözködés helyett mentem tovább, eleinte méregben. Kár semmiben sem keletkezett. Még egyszer mondom, mindezt produkálva még a teli piros ideje alatt...

Szívesen elbeszélgettem volna vele (a motorozás pillanatnyi élménye akkor jobban vonzott, s 1 perc múlva a félelem és a düh keveréke a fejemből is távozott), rendszáma azóta is megvan, - bár ezzel mit sem érek. Csupán, ha még egyszer találkozunk az utakon, biztos trécselek vele egyet a pirosnál.

Semmiben nem tett kárt, csak jobban megerősítette a motorozásba vetett hitemet, a fentebb leírtakat, hogy márpedig motorozni csúcs-szuper, egy életforma, még jobb, mint akkor, köszönhetően az átélt tapasztalataimnak, s fejlesztéseknek (mind fizikális-, motorikus-, vezetéstechnikai-, s mentális felkészülésre érthető mindez).

Csupán egy valamit nem értek mind a mai napig: Hol van a kölcsönös elfogadás, s az egymással való szimpatizálás bármilyen szikrája?

Köszönöm, hogy elolvastátok.

Üdv, Nóri"

Neked is van hasonló élményed? Vagy pozitív tapasztalatod? Írd meg nekünk email címünkre, és közzétesszük.

az uton mindenki az ellenseged 3az uton mindenki az ellenseged 3

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!