Hogyan kezdjek neki a motorjogsi elintézésének?

Tartalomjegyzék

Előző cikkünkben motorjogsi muszakirészletesen leírtuk az egyes jogostívány kategóriákat és a hozzájuk tartozó korhatárokat. Most tovább megyünk, és elmondjuk, hogy mi a teendőd, ha már eldöntötted, hogy motorjogsoítványt szeretnél.

Első lépésként be kell iratkoznunk egy autósiskolába, ahol kérik az adatainkat, magyar lakcímkártyánkat, orvosi alkalmasságit (vagy meglévő jogsinkat) és nyilatkoznunk kell alapfokú iskolai végzettségünk meglétéről. (AM kategóriánál se az orvosi papír, sem az iskolai végzettség nem kell). Ha nem akarjuk, hogy elhúzódjon a kezdés, válasszunk olyan iskolát, ahol nem kell 1-2 hétig várni, hogy induljon egy tanfolyam, hanem azonnal kezdhetünk.

Befizetünk némi pénzt, és már tanulhatjuk is a jó öreg KRESZ-t, a 21. századhoz méltóan akár online is, ami sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mint a tantermi képzés. A sikeres KRESZ vizsga után máris hívhatjuk a gyakorlati oktatót, és akár másnap gyakorolhatunk a tanpályán (iskolától függően).

HIRDETÉS (x)

Ha szeretnénk, hogy még rugalmasabb/gyorsabb legyen a tanfolyam, menjünk olyan képzőszervhez, ahol hétvégén is van gyakorlat. Vagy akár hétvégi gyakorlati vizsgák is, például a Gyorsjogsi Autósiskolában.

Mi kell a motorozáshoz?

Bukósisak. Anélkül még egy métert se tegyünk a motorral, mert a fejünk az, amiben minden eldől. De ha azt elveszítjük...

Zárt öltözet, protektorok, magas szárú bőr cipő vagy csizma, kesztyű. Mindezt jó lenne beszerezni már az első gyakorlati órákra, de ha még nem jött össze rá a pénz, akkor keressünk olyan iskolát, ahol mindezt biztosítják a gyakorláshoz. Van, ahol komplett motoros kabátokat is adnak.

Sok autósiskolában (főleg vidéken) a tanulónak kell a motort biztosítania az oktatáshoz. Ha nincs neki, akkor béreltetnek vele kereskedésből... Hogy az a jármű mennyire alkalmas egy felépített módszertan alkalmazására, az már más kérdés.

Keressünk olyan iskolát, ahol a tudásunknak megfelelően a fokozatosság elvét követve ültetnek egyre nagyobb motorokra - és a suli biztosítja őket számunkra. Még egy fokkal jobb az olyan képzőszerv, ahol a kisebb motorokon vett órák miatt nem fizetünk többet a jogsiért.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Leponyvázás után szembesültem vele, hogy a motorom egy póktanya, lógtak a hálók keresztül-kasul, és a...
Bővebben...
Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!