Jubileumi vezetéstechnikai tréning a Csajok a motoron 10. születésnapja alkalmából

Tartalomjegyzék

csajokamotoron 10 szulinapi trening 6Idén nem jutottam el a hagyományos májusi női motoros napi szezonnyitó tréningre, de azért mákom volt, és így sikerült eljutni a 10. csamszülinapi tréningre!

A szokásos vezetéstechnikai tréningeken túl idén június 26-án annyiban volt más a program, mint amiken eddig voltam, hogy volt dirt pályás képzés is, földpályán kölcsönmocival porolás - ezt különösen vártam. A hétvége persze melós volt, így nem kicsit csapzottan és fáradtan érkeztem, de valahogy sikerült reggel átesni a fáradtsági holtponton, vagy annyi új inger volt, hogy nem sikerült érezni a fáradtságot egész nap. Marha gyorsan és tök jól eltelt.

Reggel a Hungaroring bejáratánál gyülekeztünk, Anitával jó motoros szokás szerint a padkán ücsörögve vártuk az indulást, amíg a lányokat regisztrálta egy szigorú arcú fiatal rendőrnéni. A nénit egész nap egyszer se láttam mosolyogni, remélem csak azért mert komolyan vette a feladatot hogy minket szám szerint ki- és bekísérgessen, elkönyveljen.

HIRDETÉS (x)

Ahogy ücsörögtünk a padkán, Anita pink tollai pont harmonizáltak a pinkes fémgőzölésű napszemügéjével, így a sárga virágok között igazán festői komplementer színpárt alkottak. Mobillal rá is vetettem magam, hogy lefotózzam. Aztán ahogy kifotóztuk magunkat a bejáratnál, bekísértek minket a Hungaroring Motoros Akadémia vezetéstechnikai pályájára. A nyálam csorgott, ahogy megláttam az autókat a locsolt pályán, meg a földes motoros pályát.

A rövid és célratörő bemutatkozás során kiderült, hogy idén is a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság rendőrmotoros oktatói fognak minket okítani aszfalton a bóják között, és a Motoros Akadémia oktatói az endurós pályán gyakorlatoztatnak dirt tréningen. És persze lesz egy gyakorlati okítás is.

A lánycsapatot 3 felé osztották, és sikerült addig helyezkednem, míg kiderült hogy szerencsésen besoroltam magam a dirt pályán kezdő csapatba, nagy örömömre. A feladatot nem kisebb emberke mutatta be, mint a 2017-es Dakar Rallyra készülő Horváth Lajos alias LallerKTM.

A magyarázás után a gyakorlati kivitelezés következett, mindenki forgóban felpattant a helyi erők által biztosított kiskecskékre, és neki is álltunk a pálya teljesítésének. A pályán való végig gyaloglás és magyarázás gyakorlatban is tök jól működött, a végén már egészen birgésen sikerült vennem a homokdűnéket: "kis ima, nagy gáz". Aztán mire kezdtem volna belejönni, át kellett adni a vasat, így aztán ezen a héten bizony én beneveztem a június 3-i dirt tréningre is, annyira megtetszett.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!