5+1 Motorvezetési tipp Anyáknak

anyak napjaHiába a szőke nős viccek: a KSH által kiadott, még a 2014-es adatokat feldolgozó Közlekedési baleseti statisztikai évkönyve is egyértelművé teszi, hogy a nők óvatosabb vezetők, mint a férfiak.

A nők lassabban és körültekintőbben vezetnek, a közlekedésbiztonságra jobban ügyelnek, szinte soha nem vezetnek, miután alkoholt fogyasztottak; és noha a hölgyek aránya a B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők esetében kb. 40%, de mégis csak a közlekedési balesetek 22%-áért felelősek. A nők ráadásul nagy figyelmet fordítanak az őket hazaváró családra is.

Ugyanakkor a női vezetők óvatossága nem mindig bizonyul elegendőnek, hiszen a jármű rossz műszaki állapota ugyanúgy okozhat balesetet, mint a forgalom más közlekedői. Hogy a minimálisra csökkentsük a balesetek esélyét, Anyák napja alkalmából összeszedtük, hogy mire figyeljenek oda azok a motoros nők, akiket otthon gyerekek is várnak.

HIRDETÉS (x)

1. Indulás előtt szemrevételezéssel ellenőrizd a motorod műszaki állapotát!

2. Legalább havonta egyszer ellenőrizd a gumiabroncs nyomását, és folyamatosan figyeld az abroncsok profilmélységét. Már 2-3 mm profilmélység alatt jelentősen veszíthetnek teljesítményükből, ezért ilyenkor már ajánlott új gumikra váltanunk.

3. Mindig viselj megfelelő védőfelszerelést, bukósisakot és protektoros védőruhát, és az utasodat is lásd el velük!

4. Motorozás közben tarts megfelelő követési távolságot!

5. Gyermekedet csak akkor szállítsd motoron, ha a KRESZ-nek megfelelően leér a lába a hátsó lábtartóra, és nem árt, ha a motoron háttámla vagy hátsó doboz is van, hogy megtámassza gyorsításkor.

+1 A visszapillantó tükröt nem sminkelésre találták ki. Ne csak előre nézz vezetés közben, hanem figyeld a körülötted közlekedők mozgását is a segítségével!

 

Boldog Anyák Napját és biztonságos közlekedést kívánunk minden motoros anyukának!

 

Ötlet: Bridgestone.hu, Fotó: Pixabay

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Leponyvázás után szembesültem vele, hogy a motorom egy póktanya, lógtak a hálók keresztül-kasul, és a...
Bővebben...
Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!