Nyílt levél az aránytalan és igazságtalan autópálya és autóút használati díjakról

autopalya dijEgy olvasónk fordult hozzánk segítségért, hogy nyílt levelét juttasuk el minél több helyre, hátha elolvassa olyan is, aki érdemben tud segíteni a váloztatásban.

Kedves Motoros Barátaink!

{nomultithumb}Még a motoros szezon beindulta előtt szeretnénk egy olyan „civil-motoros” kezdeményezést elindítani - és ezzel egy időben a TE támogatásodat is kérni -, ami mindnyájunkat érzékenyen érint: az aránytalan és igazságtalan autópálya és autóút használati díj.

Felháborítónak tartjuk a motoros társadalom diszkriminációját és azt az aránytalanságot, amely bennünket sújt ez ügyben. (Megjegyzem: van olyan ország, ahol ez a kategória ingyenes – Szlovákia.)

HIRDETÉS (x)

Lássuk számszerűsítve az aktuális árakat:

 nyilt level tablazat 1

Diszkriminációról beszélhetünk, mert míg mi, motorosok csak a 10 napos matrica esetén tudunk hozzájutni a jármű adottságait figyelembe vevő kedvezményekhez, addig a többi időszakban ezt figyelmen kívül hagyják. A D1 kategória sem azt fizeti, amit a D2, és a D2 kategória sem azt fizeti, amit a B2. Akkor a D1M mért van diszkriminálva, mért fizet a fent leírt egy kivételtől eltekintve a személyautóra vonatkozó D1 díjat? Miért kell nekünk 10 napra megvenni a használati díjat, amikor, teszem azt csak egy napot tudunk a hétvégéből erre a hobbynkra szánni? A BKV járataira sem kell megvennünk a heti, havi bérletet azért, hogy egyszer igénybe vegyük a szolgáltatásaikat.

Az aránytalanság is nagyban sújtja a motorosok pénztárcáját. A motorkerékpár idény jellegű jármű. Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a motorkerékpár használati ideje az egész évből mindössze fél év (és ezen idő alatt is sokan csak hétvégeken, hobbyból, túrázás céljából használják). A motorkerékpár tömege (még a legnehezebbeké is) kevesebb, mint a fele a legkönnyebb személygépkocsiénak, az utasok (szállítható személyek) számát tekintve pedig kevesebb, mint a fele. Mégis a havi és az éves országos autópálya matrica, illetve a megyei matrica díja megegyezik a személygépkocsik matrica díjával.

Az fenti táblázatban található D1 és D1M kategória árképzését figyelembe véve:

A mi javaslatunk a kapott szolgáltatásra az ár/érték arányosság figyelembe vételével:

 nyilt level tablazat 2

Amennyiben kezdeményezésünkkel egyetértesz, kérjük levelünk terjesztését, megosztását, támogatását minden olyan fórumon, ahol motorok, motorosok, motoralkatrészek és kiegészítők, ruházat, túraszervezések stb. találhatók, olvashatók. Reményeink szerint lesz olyan média, illetve motoros szervezet, aki ezt hivatalosan felkarolja, támogatja és el tudja juttatni olyan illetékes szervhez, akinél ez maghallgatásra és reményeink szerint érdemi intézkedésre talál.

Papírkutyák” Motoros Baráti Társaság nevében; Vándor Róbert

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!