A legnépszerűbb női motorkerékpárok

NaNa - . Motorozás

yamaha nanaAki most kezd motorozni, az azért kíváncsi, aki pedig már régen nyeregben van, azért szeretné tudni, milyen motort választanak a nők, ha motorozásra adják a fejüket. Mi utána járunk.

Tavaly nyáron megjelent egy lista egy amerikai női motoros oldalon, az amerikai motoros nők körében legnépszerűbb motorokról. Akkor ők 1500 motoros nőtől kaptak választ arra a kérdésre, hogy "Milyen motorod van?". A listában szerepel hét Harley-Davidson modell, két Honda és egy Yamaha, ami magyar szemmel irreális. Ehhez nyilván köze van az amerikai cég hazai marketingtevékenységének, és a hazai márka iránti elköteleződésnek is.

Mivel engem is régóta furdal a kíváncsiság, az elmúlt tíz évben már többször próbáltam utána járni a kérdésnek. Jó kiindulási alap, hogy a CsamClub.hu-n regisztrációkor mindenki megadja a motorja márkáját, de később ritkán frissítik ezt az adatot a tagok, ha motort cserélnek. Legutóbb a zárt Facebook csoportunkban tettem fel a kérdést, de ott mindössze 700 tag van, és közülük sem mindenki válaszolt. Persze kiindulásnak jó ez a lista is, de én szeretném, ha minél jobban megközelítené a valóságot.

HIRDETÉS (x)

Tehát készítettem egy mindössze három kérdésből álló kérdőívet, amit ha minél több motoros nő kitölt, ismét közelebb kerülünk a valósághoz. Kérlek kattints az alábbi gombra a kitöltéshez! Küldd el minél több motoros nő ismerősödnek, hogy ők is kitölthessék!

Kattints ide a kitöltéshez!

Ha szeretnél csatlakozni a zárt Facebook csoportunkhoz, jelölj ismerősnek a Facebookon, és írj egy privát üzenetet, hogy miért jelöltél, így fel tudlak venni téged is a csoportba!

És akkor nézzük, hogy az első, gyors kérdőív alapján melyik a 10 legnépszerűbb motorkerékpár a motoros nők körében Magyarországon! Mivel sok márkát csak 1-2 ember említett, most csak a felsorolásban megjelenő első tízet emelem ki. Ha nem találod a listában a saját motorodat, és szeretnél kampányolni mellette, megteheted itt a cikk alatt hozzászólásként, vagy a fórumunkban a motormárkák között is.

 


1. Suzuki SV650

suzuki sv650 2003 12Még 2003-ban teszteltem az 1999-ben bevezetett Suzuki modell akkori legújabb változatát. Akkor ezt írtam róla: 

"Az SV-ről már korábban is sokat hallottam ismerősöktől. A környezetemben három lány is ilyen gépet hajt, de többen vannak, akiknek az SV a nagy Ő, bár egyelőre még csak álom. Így érthető, hogy kíváncsi voltam, mit tudhat."

HIRDETÉS (x)
HIRDETÉS (x)

Nem is csoda, ha még mindig ilyen népszerű ez a könnyű, kezes, sportos gép.

Ha neked is ilyen van, írd le a hozzászóláshoz, miért ajánlod más motoros nőknek ezt a modellt!


2. Honda CBR600 F3/F4

honda cbr600f 2011 4A CBR600F-et mina tesztelte 2011-ben. Ezt írta:

"...első ránézésre sportos-dögös, nyálcsorgatós. Sőt, annyira jól néz ki a háromszínű verzió, hogy ez a klasszikus trikolor fényezés tuti, hogy amolyan védjegy lesz a 2011-es CBF-nél. Karakteres, és szép, fekete-gyöngyfehér-piros és elegánsan piroscsíkos. A gyöngyfehér tank finom pikantériát ad a színkombinációnak, még akkor is, ha le körömlakkfehérezzük, szerintem egy szépen átgondolt színvilág."

A sportos stílust kedvelő lányok körében örvend nagy népszerűségnek ez a Honda. Habár a 600 köbcenti hallásra nem tűnik soknak a mai hengerűrtartalom-verseny közepette, azért óvatos sofőrt kíván, mert ez a motor sokkal többet tud, mint amit mutat magából. Kell hozzá egy kis tapasztalat.

HIRDETÉS (x)

Ha neked is ilyen motorod van, írd meg a hozzászólásnál, hogy neked hanyadik motorod a CBR600-as!


3. Harley-Davidson Sportster 883

Harley-Davidson Sportster 883 SuperLowEz az a modell, amelyet én még sosem próbáltam, mert mindig túl kicsinek tartottam a 180 cm-es magasságomhoz. Persze mivel Harleyról van szó, ügyesen át lehet építeni. Egy előretolt lábtartóval, magasabb kormánnyal kényelmesebbé tehető magasabb sofőröknek is, de minek, ha ez a modell gyárilag inkább az alacsonyabb vezetőknek kedvez.

Az amerikai listán egyébként a Harley-Davidson legkisebb modellje szerepel az első helyen, az Egyesült Államokban valóban ennyire népszerű a nők körében. Hogy Magyarországon ez nem így van - ami ilyen kis mintánál még nem is biztos - az valószínűleg elsősorban az árának köszönhető.

HIRDETÉS (x)

Mi egyébként eddig háromszor próbáltuk, 2011-ben Mina tesztelte a SuperLow verziót, 2014-ben pedig Clau volt a szerencsés, aki megjárathatta a Sportster 883 Iron-t, Bömci pedig ismét a SuperLowt kaphatta a lábai közé.

Ha neked is 883-as Sporstered van, oszd meg velünk a hozzászólásoknál, hogy miért ezt a modellt választottad, és jó vagy rossz döntést hoztál-e!


4. Suzuki GS500

suzuki gs500Ha egy kezdő megkérdez, hogy milyen motort javaslok neki, akkor legtöbbször a GS500-at szoktam mondani. Kivéve, ha kifejezetten a chopperek tetszenek az illetőnek. Ez motor kicsi, könnyű, jól navigálható, alacsony az üléspozíciója, és nem túl szervizigényes. Akár friss jogsival is könnyen elvezethető, és ha valaki nem telhetetlen, akkor egész sokáig kiszolgálja a gazdáját.

A GS500 téma a fórumunkban is feljön időről-időre, és már azért is jobb helyezésre számítottam, hogy tagjaink közül is soknak van ez a modell, és nagyon szeretik, évek óta örömmel használják. Tőlük itt kérdezhetsz a tapasztalataikról.

HIRDETÉS (x)

Ha neked is GS500-ad van, írd le a véleményed róla a hozzászólásokhoz!

 


5. Honda CB500

Honda CB500E 98Ugyanaz a kategória, mint a Suzuki GS500-asa. Kiváló választás kezdőknek, de mivel a fenntartása és a fogyasztása is nagyon barátságos, akár városi ingázásra hosszú távon is jó társa lehet férfinek-nőnek egyaránt.

Ezt a modellt még nem teszteltük - ami késik, nem múlik - de 2013-ban itt harangoztuk be a legújabb CB500-as sorozatot.

HIRDETÉS (x)

Ha neked is ilyen motorod van, örömmel vesszünk egy saját élményeken alapuló szubjektív tesztet a modellről, de ha nincs kedved hosszasan írni róla az email címünkre, tölts fel képet magadról és a motorodról a hozzászólásba!

 


6. Yamaha FZS600 Fazer 

FZ6FazerS2 38612008-ban a Yamaha FZ6-S modelljének két változatát is kipróbáltam. Az importőr azért ajánlotta ezt a két modellt, mert ők is tudják, hogy a könnyű, jól kezelhető 600-as motorokat nagyon szeretik a csajok. Én sem csalódtam benne, és nyilván azok a motorozó nők sem tévedtek, akik ezt a modellt, vagy bármelyik Fazert választották. 

Fórumunkon, a "Milyen motort vegyek elsőnek" témában gyakran szóba kerül a Fazer is, mint kezdő motor épp a jó kezelhetősége és a megbízhatósága miatt.

HIRDETÉS (x)

Ha neked is ilyen motorod van, oszd meg velünk a tapasztalataidat a hozzászólásoknál!

 

7. Honda CBR 125R

Honda CBR 125 R 2011Ezzel a modellel a Honda egyből két legyet ütött egy csapásra: habár a CBR jelzéssel a legsportosabb modelljeit jelöli a gyártó, a 125 köbcenti kimondottan kezdőknek, vagy inkább a legfiatalabb motoros korosztálynak, a friss A1-es jogsival vagy a B125-tel rendelkezőknek készül. Úgy tűnik, be is találtak a célba, hiszen a formára a nagyobb tesóra nagyon hasonlító kis gép tökéletes városi guriga lett.

Ezt a motort még nem próbáltuk - illetve Majzik Ibolya ment vele a Hungaroringen a kedvünkért - úgyhogy ha neked véletlenül pont ilyen van, szívesen látunk egy beszámolót róla. Oszd meg velünk a tapasztalataidat! A szöveget és a képeket küldd el email címünkre! Nem leszek hálátlan: ha megjelenésre alkalmasnak találtatik az írás, egy csajokamotoronos pólóval jutalmazlak meg fáradozásaidért.

HIRDETÉS (x)

Ha nincs kedved hosszasan taglalni a részleteket, írd meg a hozzászólásnál, hogy miért ezt a motort választottad!

 


8. Kawasaki ER6 N/F

Kawasaki ER-6f 2012Nekem valahogy az az érzésem, hogy ebből a (két) modellből sokkal több van nők tulajdonában, ezért a nyolcadik helyezésnél jobbra számítottam. A 600-as kategórának ismét egy nagyon barátságos, könnyen kezelhető modelljéről van szó, amit mintha kifejezetten nőknek terveztek volna. Mondjuk ennek ellent mond az a tény, hogy először egyik férfi fórumtagunk, Zöld Piszok írt a saját tapasztalatairól a saját motorjával kapcsolatban 2010-ben.

Legközelebb Mina tesztelte mindkét változatot 2012-ben. Az ER-6n-ről többek között ezt írta:

HIRDETÉS (x)

"...igen kellemesen és karakteresen kocog a paripa! Egyéniség, nem hülyéknek, gyakorlott motorosoknak, akik a motorozást a motoron való motorozás/haladás/kanyarvadászás élményéért szeretik. Meg kell említsem, hogy hornetista vagyok, és igen erőteljes konkurenciáját érzem bizony annak a jószágnak. Őt se rugdalnám ki a garázsból, ha véletlen be szeretne költözni, és nem jajgatnék akkor se, ha a nevemre akarna iródni... Bizony a hornikát ki bírná túrni a szívemből, a fürgeségével."

A Kawasaki ER-6f-et pedig így méltatta:

"...kényelmesen dinamikus vas olyanoknak, akik szeretnek örömmotorozni, kényelmesen is szeretnek haladni, de ha elkapja őket a gépszíj, és tekerhetnek is egy jót vele."

Ha te is zöldben látod a világot, meséld el a hozzászólásoknál, hogy neked miért ez a kedvenc márkád, és miért pont ez a kedvenc modelled!

 


9. Yamaha XVS 650 Drag Star Classic

Yamaha XVS650 Drag Star 97Ennél a modellnél talán már megoszlanak a vélemények, hogy való-e nőknek. Bár ez általában a cruisereknél és a nagyobb testű motoroknál mindig felmerül. Ha ez kérdés lenne, mi is bemutattunk egy motoros hölgyet, Nagy Katalint, akinek ilyen motorja van, és problémamentesen motorozik vele.

Egyébként a japán choppereknél/cruisereknél a nagy test sokszor csalóka, mivel sok rajtuk a műanyag alkatrész, sokkal könnyebbek, mint ahogy azt elsőre gonolnánk. Az ülésmagasságuk pedig nők számára határozottan barátságosabb. Az általános kérdés, amit a laikusoktól biztosan megkap minden Drag Star tulajdonos is, hogy "Nem nehéz? Hogy bírod el?". Erre az egyértelmű válasz, hogy "Szerencsére nem én viszem őt, hanem ő visz engem.".

HIRDETÉS (x)

Neked is 650-es Drag Star-od van? Miért ezt választottad? Írd meg a hozzászólásoknál!

 


10. Suzuki GSF 600 N/S Bandit

suzuki gsf600 banditA Facebookos listánkban ez a motor szerepel a tizedik helyen, de az igazság az, hogy holtversenyben van kilenc másik motorral. Ettől függetlenül szinte ugyanazt elmondhatjuk róla, mint a 600-as kategória többi japán modelljéről: könnyű, kezes, alacsony, jól vezethető, tehát miért is ne választhatnák akár nők is. Egyszerű utcai változat, aminek talán egyetlen hátránya az lehet, hogy ezt a modellt már nem gyárják 2004 óta, ezért ha jól számolom, a legfiatalabb verziója is legalább 12 éves.

A fórumunkon is volt téma ez a modell, ha neked is ilyen van, nézz be, és mondd el a tapasztalataidat róla. Vagy írd ide a cikk alá a hozzászólásba!

HIRDETÉS (x)

Nos ennyi lett volna az első tizes listánk. Nem tökéletes, nem reprezentatív - ti. nem minden motoros nő válaszolt, akinek motorja van - de azért azt jól mutatja, hogy a magyar motoros nők még mindig nincsenek túlságosan elszállva, a nagy átlag megelégszik a 600 köbcenti körüli, japán modellekkel, amelyeket biztonsággal el tudnak vezetni.

A listát szeretném pontosítani, bővíteni, vagy éppen szűkíteni, ezért arra kérlek, hogy a lenti gombra kattintva töltsd ki az űrlapot, ha te is motoros nő vagy, és küldd el minél több motoros nő ismerősödnek, hogy ők is kitölthessék! Február 7-ig gyűjtjük az adatokat, hogy azután ismét összeállíthassunk egy sokkal pontosabb listát.

Kattints ide a kitöltéshez!

 

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS