Milyen motort válasszanak az alacsony nők?

alacsony lanyok motoronVissza-visszatérő téma, hogy milyen motort válasszon az, aki testi adottságainál fogva nehezebben éri el a talajt a lábával a motor nyergében ülve. Direkt nem írtam, hogy az, aki alacsony, mert lehet, hogy csak rövid a lába. Mint pl. nekem.

Ismét egy olvasónk fordult hozzám tanácsért azzal a problémával, hogy nem talál magának megfelelő motort, amiről biztonságosan leér a lába. Már túl van az ülés levékonyításán is, és most az a dilemmája, hogy talán stílust kellene váltania.

"Sziasztok,

Segítségeteket szeretném kérni!

HIRDETÉS (x)

Pár éve szereztem motoros jogsit (Ak), vettem egy Honda VTR250-est, amit eddig leginkább túrázásra használtam. A motorozást szeretném napi szinten művelni. Gyakorlatlanságom és testi adottságaim miatt (50 kg és csak 160 cm! vagyok) a VTR-ről - Tommot-féle ülésfaragás ellenére - nem ér le rendesen a lábam, így az egyenetlen talaj parkolásnál sokszor gondot okoz (nem egyszer dőltem már el álló helyzetemben). :(

Terveim szerint eladom a VTR-t és veszek egy olyan motort, amiről végre rendesen leér a lábam! :) Első körben továbbra is 250cm3-ben gondolkodom. Felmerült a chopper (nekem amúgy nagyon tetszenek), de azt is mondák, azok (főleg kanyarokban) nehezen kezelhetők. A VTR-rel könnyű motorozni. Soha, semmi gondom nem volt még vele (idén a Grossglocknert is megmásztuk), de a megállás/parkolás mindig komoly kihívást jelent. :(

Milyen konkrét motortípust tudnátok ajánlani, ami

  • aránylag könnyen kezelhető (eddig csak 5-6e km-t mentem)
  • 250 cm3 alatt van,
  • alacsony termetű nőnek is alkalmas?

Nagyon bízom abban, hogy tudtok segíteni, mert eddig akit kérdeztem (mondjuk mind pasi volt :)), nem tudott szóba jöhető típust mondani, pedig igazán nem érzem magam törpének! :)

Üdv,
Mónika"

 

Kedves Mónika!

Nem vagy egyedül a problémáddal, sok lány kínlódik ezzel (sőt, gyanítom, hogy az alacsony fiúk is).

Amit elsőként mindenki javasolni szokott, az a Suzuki GS 500, ami könnyű, alacsony, jól kezelhető...
Én mondjuk chopper párti vagyok, nekem mindig csak az volt (amikor egyszer nem, akkor egy hét múlva eladtam azt a motort).
Szerintem a kanyarodással nincs probléma, igaz, más stílus, más üléspozíció, mint a sport-túra motorok. A lábad inkább elöl van, nem a feneked alatt, ezért meg kell szokni a különbséget.

Amit én a chopperek ellen fel tudnék hozni, hogy a hasonló hengerűrtaralmú sport-túra motorokhoz képest gyengébbek, mert általában V2-es blokkokkal szerelik őket, de még az is lehet, hogy ez előny, ha a korlátlan jogosítványoddal szeretnéd vezetni.

Mondjuk egy 250-es motor után simán választhatnál Yamaha Virago 535-öt, Suzuki LS650 Savage-t, Vagy Honda Shadowt... csak ezek mind olyan régi modellek, hogy nem biztos, hogy találsz jó állapotút belőlük.

Azt javaslom, hogy olvass bele a fórumunkba, ahol a témát már alaposan átrágták a tagok. Sőt, még kérdezhetsz is tőlük, ha nem találod meg elsőre a választ.

Ez itt két blogbejegyzés a témában:

És még egy fórum: http://csamclub.hu/temak/mire-figyeljek-ha-motort-v%C3%A1s%C3%A1rolok.7158/#post-278430

Jó keresgélést, s majd meséld el, hogy hogy sikerült!

Üdv,

NaNa

 


 

Ha van ötleted, milyen motort válasszon Mónika, ne tartsd vissza! Írd meg hozzászólásba!

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!