Egy motoros születése

kawa-jogsiA motoros, ha külön fajnak nem is tekinthető, bizonyos evolúciós folyamat azért mégis jellemzi kialakulását. Ennek megfelelően egyedfejlődése jól megkülönböztethető szakaszokból áll, melynek utolsó stációjában létrejön a kifejlett példány, azaz megszületik a motoros...

...aki pedig remélhetőleg egy Kawasaki nyergében hódol majd a szenvedélynek mely életre hívta.

Talán nem is él olyan ember a földön, aki ugyan látott már motort, de soha egyetlen pillanatra sem vonzotta valamilyen szinten a motorozás. Hiszen nincs olyan gyerek, aki egy öblös motorhangot hallva elkapja a fejét, inkább tátott szájjal bámulja azt, különösen, ha egy Kawasaki suhan el előtte és magában arra gondol, hogy egyszer ő is egy ilyen paripán virít majd.

Ennek ellenére mégsem lesz mindenkiből motoros, pedig az egyedfejlődés első állomásain a legtöbben keresztülmennek. A lábbal hajtott háromkerekű után, jön a roller, majd a kerékpár, motorra azonban már csak sokkal kevesebben pattannak. A vágyat, a kialakuló szenvedélyt ugyanis sokszor elfojtja a racionalitás. Drága, nem praktikus, körülményes és még veszélyes is. Érvek, amelyeknek a többség enged és bár nem szívesen, de lemondnak az élményről, ami semmihez nem hasonlítható.

HIRDETÉS (x)

Persze nem mindenki, mert van, akit mindez nem tántorít el és motorossá válik. És akad olyan is, aki bár egy időre eltemeti magában az álmot, de később valami mégis újra lángra gyújtja benne a szenvedélyt. A Kawasaki Magyarország online marketing szakembere, Birta Tibor is közéjük tartozik, aki csak nem régiben döntött úgy, hogy nem áll tovább ellen a vele nap, mint nap kacérkodó Kawasakik csábításának, és megszerzi motoros jogosítványát. Ha pedig munkája amúgy is online területhez köti, akkor már minderről egy blogot is indított, ahol megosztja a vezetői engedély megszerzésének élményeit.

Noha a motor vezetésének élménye soha nem kopik meg, a motorozás soha nem válik unalmassá, a különleges életérzés, amit egy kétkerekű nyergében élhetünk át soha nem múlik el, néhány ezer megtett kilométer után már nem minden váltást élünk meg, nem minden kanyart élvezünk ki és nem járatjuk a motort csak azért, hogy annak duruzsolásában gyönyörködjünk. Birta Tibor blogját olvasva azonban feleleveníthetjük kezdő motorosként szerzett élményeinket, sőt szórakoztató, humoros formában még azt is megtudhatjuk, hogyan inspirál a Kawasaki valakit arra, hogy motorossá váljon.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!