Te miért motorozol?

motoros az esobenA napokban az egyik közösségi portálon beszélgetésbe elegyedtem egy kényszermotorossal, aki arról érdeklődött, miért lesz valaki motoros, mikor neki csak nyűg ez az egész.

 

"Elhúzódó autófelújítás miatt néhány hónapja motorral járok: - szarrá áztam többször, - mostanában szénné égek - háromszor hazatoltam (két defekt, egy benzinkifogyás) - nem tudok az alkalomhoz illően öltözve megjelenni sehol, a nadrágszáram olajos, a kezem benzinszagú, a bal cipőm orrát a váltó eszi, a jobb talpát a fékpedál... - egyáltalán: vagy a piros lámpánál sülök, vagy menet közben fázok - szállítani szinte semmit nem tudok, amit mégis fölkötözgetek rá gumipókokkal, azt meg nem lehet olyan nyugodt szívvel otthagyni a munkahely előtt, mint a kocsi csomagtartójában. Hát izé... szerintem egy szívódiesel kabriolet alkalmasabb a hétköznapi közlekedés megoldására. Főleg a mi éghajlatunkon...
Azért tényleg érdekelne, miért lesz valakiből motoros. Oké, mozgékonyabb a jármű, mindenféle szabálytalanságot lehet vele csinálni, de vajon megéri az így megnyert 10-15 perc mindazt a kényelmetlenséget, amit fentebb felsoroltam? Vagy van még valami, amit nem vettem figyelembe? (a 80km/h-val a szájamba csapódó méhecskén kívül... :))"

HIRDETÉS (x)

Őszintén szólva nem tudtam neki mit mondani a szokásos közhelyeken kívül: "Ezért nem lesz mindenkiből motoros. A legtöbb emberből még motorral közlekedő sem. Te legalább megpróbáltad. Most mondjam azt, hogy ez egy életforma? Vagy gondolkodásmód? Nekem pl. ezek eddig eszembe sem jutottak, amiket felsoroltál. De szórakoztató, amiket írsz. Érdekes ebből az aspektusból nézni a dolgokat. Mondhatnám, hogy olcsóbb, de pl. az én motorom nem az. Fogyaszt is annyit, mint egy kisebb városi autó..."

Szóval kezdtem elgondolkodni, hogy mi a jó a motorozásban. Elsőre ilyenek jutottak eszembe, hogy motorozni cool, hogy menet közben érzem a természet illatát és az is jó, hogy önállónak és szabadnak érzem magam, amikor motorozok, de nem hiszem, hogy ezek az indokok meggyőznének valakit, akinek "csak" közlekedési eszköz a motor.

Te miért motorozol? Van ésszerű magyarázat vagy pusztán érzelmi okok vezéreltek, amikor két kerékre szálltál? Te mivel győznéd meg a fenti illetőt, hogy motorozni jó?

A válaszokat a hozzászólásban várjuk.

(A címlapfotó erről a fórumról származik.)

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A gondtalan éveket felváltotta a felnőtté válás rögös útja, ami az én esetemben is a...
Bővebben...
Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!