Forradalmi gyakorló tréning

Tartalomjegyzék

Safety-Hungary TréningAz október 23 igen jeles esemény, de nálam el lett cseszve eredendően a dolog ott, hogy a töriórán két verzióját tanultuk anno, mert akkor még nem volt tisztázott, hogy az érettségire majd melyik verziót kell előadni az elnöknek.

A módszerváltás után még jó ideig nem bírták eldönteni, mikor is merjék lecserélni az iskolai törikönyvekben a sztorit. No, innentől már minden tiszteletem akárkiké is, akármit is hajtottak végre, de a családi elbeszélések meg egy harmadik verziót is mutattak, tehát inkább hagyjuk... a győztesek, a vesztesek, meg az átlagember is másként élte meg.

HIRDETÉS (x)

Minden esetre a piros betűs napok főként azért is jók, mert kap egy szabad napot az ember... mindig az utódok járnak jól! Hála a jó időnek és a négynapos hétvégének, 8-an voltunk a tréningen, és ahogy kikérdezgettem a résztvevőket, jelentős részük nemrégiben kezdett el, vagy újrakezd épp motorozni. Ez tök jó, a népek nagy részéhez eljut a lehetőség, és van igényük is rá! Tökre örültem, hogy ebéd közben egy olyan srác ült velem szemben aki 50 cm3-ről 600-ra ülve felismerte a veszélyforrást, és remélhetőleg ő már nem fog a szalagkorlát alatt kikötni (mint anno én tettem 125-ről 750-re ülve).

Ráadásul jó idő is volt, tehát elmehettem a Safety-Honda gyakorló 1. tréningjére.

A kétnapos 1. szintű Safety-Hungary vezetéstechnikai tréning feladatai:

  •  egyenes szlalom,
  •  eltolt szlalom,
  •  hirtelen kikerülés (Rudolf rénszarvast jelképező bójával),
  •  Budapest útszimulátor, gerendán lassú haladás,
  •  lejtőn megállás, megfordulás (némi pocsolya nehezítéssel),
  •  vészfékezés,
  •  kanyarodás,
  •  ezek kombinációjának pályája.

Januárban, az év elején voltam az egyes szintű alap kétnapos tréningen, és hát no, akárki akármit is mond, az akkor nagyon jó volt év elején, és próbáltam az újonnan felszedett tudást év közben végig kamatoztatni, de azért az csak kopott. A leghasznosabb a hirtelen kikerülés volt számora, idén nyáron kétszer is megleptek úgy stoptábla mögül kihajtva, hogy szerintem ez a szituációs gyakorlat sokat segített rajtam.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!