Hogy vészeld át a kánikulát motoron?

Tartalomjegyzék

Van az a hőmérséklet, amikor már a menetszél sem hűt. Ilyenkor - bár mindenki vízpartra vágyik - motorozni a hegyekben a legjobb.

Már több mint két hete tart a kánikula, és ha azt vesszük, hogy a nyárból még legalább másfél hónap van hátra, jól tesszük, ha berendezkedünk az extrém meleg időjárásra. Persze ha már nyár van, akkor legyen meleg, de a motoron még inkább fennáll a veszélye a dehidratációnak és a hőgutának.

A huzamosan fennálló negyven fok közeli hőmérséklet a két keréken közlekedőket ezúttal sokkal jobban sújtja, mint az autósokat. Míg ők egy zárt kaszniban, árnyékban utaznak, és sok esetben légkondicionáló berendezésük is van, a motorosokat a kötelező bukósisakon kívül a forró aszfalt és a motorblokkból áradó meleg is támadja.

HIRDETÉS (x)

Velem is előfordult már, hogy a nyári kánikulában az M5-ös autópályán hazafelé azt éreztem, hogy lassulnak a reflexeim, szédülök, és a forróságtól szinte már nincs mit kiizzadjak. Hiába nyitottam fel a bukósisak plexijét, ahogy megcsapta a forró menetszél az arcomat, csak arra tudtam gondolni, hogy muszáj lesz minél hamarabb megállnom.

Egyedül voltam... így még félelmetesebb volt a gondolat, hogy esetleg menet közben leszek rosszul. Szerencsémre nem sokkal azután, hogy az első tüneteket tapasztaltam, jött egy benzinkút, ahol hideg vízzel frissíthettem fel magam. Nem csak belül, hanem kívül is: locsoltam mindenhova, a hajamra, tarkómra, majd egy padon fekve vártam meg, míg jobban nem lettem.

Lapozz tovább, ha kíváncsi vagy kánikulai tippjeinkre!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Nem a graffitik, hanem az egykori hajó- és darugyár miatt mentem ma ki a Népszigetre....
Bővebben...
Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!