Halálos szalagkorlát

altAz Európai Unió végre hajlandó volt meghallani azoknak a motorosoknak a hangját, akik évek óta tiltakoznak a jelenleg használt szalagkorlátok ellen.

Mindannyian hallottunk már olyan balesetekről, amikor maga az esés nem, a szalagkorláttal való találkozás azonban súlyos, akár halálos sérüléseket okozott. A korlát éles szélei, a talaj és a korlát között található rés, valamint a tartóoszlopok rendkívül veszélyesek ránk nézve.

HIRDETÉS (x)

A FEMA (Európai Motoros Szövetség) évek óta azért kampányol az EU illetékes szervénél, hogy a közutakra vonatkozó szabványok felállításához végezzenek motoros ütközési teszteket is. Sajnálatos módon azonban a legtöbb tagország nem értett egyet a FEMA törekvéseivel, és elutasította az új szabványrendszer bevezetését.

Január 11-én azonban mégis történt egy kis előrelépés az ügyben. A szalagkorlátok eddig ajánlott technikai specifikációját egy újabb váltotta fel, ami már félúton jár az igazi, motorosbarát megoldás felé. Azonban amíg nem szabály, csak ajánlás, csekély az esélye annak, hogy érdemi előrelépés történjen.

Reméljük, hogy az Európai Parlament nyilatkozata, miszerint a korlátok halálos csapdát jelentenek a motorosok számára, ösztönzőleg hat majd az EU-ra.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!