5 dolog, amit télen megtehetsz a motorodért

Valószínűleg mostanra a legtöbb motoros már elrakta a járgányát, de ha mégsem, van pár ötletünk.

  1. A karburátoros motorkerékpároknál nagyon fontos, hogy mielőtt hosszabb időre lerakod, járasd ki belőle a benzint (vagy ereszd le egy csavarhúzóval), mert hosszabb állásnál belerohad, és nem nagyon fog beindulni, vagy nem minden henger (már ha van több).
  2. A tankot tele kell tankolni, mert ahol a tank belseje levegővel érintkezik, ott tud rozsdásodni, ami később eltömíthet ezt-azt. Ha nagyon tutira akarsz menni, akkor még rakhatsz bele benzinadalékot, ami megköti a vizet a benzinből.
  3. Saját javaslatom a kipufogó bedugaszolása. Lehet kapni erre célszerszámot, kb. 1000 Ft-ért. Így tuti nem megy bele se pók, se egér, se semmi, ami beleférne. Ergo nincs az, hogy tavasszal nem indul be, vagy égett szag és füst árad a gépből.
  4. Ponyvából kültéri, eső- és UV álló, lélegzőt javaslok. Van olyan változat, ami nem túl drága és tényleg jó minőségű (méret függő, de olyan 5-7000 Ft körül van). A ponyva alá érdemes egy rossz pokrócot tenni, a tuti védelemért.
  5. Az akksit vedd ki, és vidd szobahőmérsékletre. Ha van kedved, vehetsz egy csepptöltőt, ami szépen karban tartja mindössze 3-5000 Ft-ért. Vagy rámérsz néha, és ha merülőben van, feltöltöd. Bár egy sima töltő is pénzbe kerül, ha épp nincs a háznál, akkor meg már sokkal jobb kicsit drágábban.
HIRDETÉS (x)

Nem kell már sokat átvészelnünk, hiszen február után nem nagyon szokott akkora hideg lenni, hogy ne bírná ki a motor fűtött garázs nélkül.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!