Nézőpont kérdése

altMinden gépjármű vezetésére igaz, hogy a járművet pontról pontra irányítjuk. Az eddigi gyakorlatok elsajátítását követően három egymásra épülő vezetéstechnikai résszel fogunk foglalkozni.

Vegyük példaként a MOTO GP versenyzőit. Ők úgy rajtolnak el, hogy a célegyenes végén megtalálják azt a pontot, ahonnan megkezdődik a fékezés. Következő cél a féktáv vége, majd a kanyar érintési pontja és így tovább.

HIRDETÉS (x)

Ezt a folyamatot követik kanyarról kanyarra. Azt, hogy a verseny végére célba érjenek, és minél jobb helyen, csak ezeknek a pontoknak az összekötésével érhetik el. A közútra is igaz ez. Mottónk még mindig: „Ahova nézek, oda megyek!" Mindig azokat a pontokat kell megtalálnunk, ahová irányítani szeretnénk motorunkat.

Végrehajtás: Egy zárt pályán, parkolóban felrajzolunk kb. 1,2-1,5 méteres kapukat, és ezeket összekötve gyakoroljuk a nézőpont-áthelyezést. Saját képzeletünk és kreativitásunk alapján szinte bármi kialakítható. Törekedjünk arra, hogy a gyakorlatok között sávváltás, kanyarív és irány-, illetve terhelésváltási gyakorlat is legyen.

Fontos: Ha van egy kapu, amit például jobbról kerülünk, engedjük ki a motorkerékpárt balra, használjuk ki az adott területet, így minimalizáljuk annak esélyét, hogy a motor hátsórésze (amit nem látunk) felakadjon.

Sorozatunk következő, egyben utolsó cikkében az akadálykerülésről olvashatsz majd. Ha nem akarsz róla lemaradni, iratkozz fel RSS-ünkre, valamint kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!