Nézőpont kérdése

altMinden gépjármű vezetésére igaz, hogy a járművet pontról pontra irányítjuk. Az eddigi gyakorlatok elsajátítását követően három egymásra épülő vezetéstechnikai résszel fogunk foglalkozni.

Vegyük példaként a MOTO GP versenyzőit. Ők úgy rajtolnak el, hogy a célegyenes végén megtalálják azt a pontot, ahonnan megkezdődik a fékezés. Következő cél a féktáv vége, majd a kanyar érintési pontja és így tovább.

HIRDETÉS (x)

Ezt a folyamatot követik kanyarról kanyarra. Azt, hogy a verseny végére célba érjenek, és minél jobb helyen, csak ezeknek a pontoknak az összekötésével érhetik el. A közútra is igaz ez. Mottónk még mindig: „Ahova nézek, oda megyek!" Mindig azokat a pontokat kell megtalálnunk, ahová irányítani szeretnénk motorunkat.

Végrehajtás: Egy zárt pályán, parkolóban felrajzolunk kb. 1,2-1,5 méteres kapukat, és ezeket összekötve gyakoroljuk a nézőpont-áthelyezést. Saját képzeletünk és kreativitásunk alapján szinte bármi kialakítható. Törekedjünk arra, hogy a gyakorlatok között sávváltás, kanyarív és irány-, illetve terhelésváltási gyakorlat is legyen.

Fontos: Ha van egy kapu, amit például jobbról kerülünk, engedjük ki a motorkerékpárt balra, használjuk ki az adott területet, így minimalizáljuk annak esélyét, hogy a motor hátsórésze (amit nem látunk) felakadjon.

Sorozatunk következő, egyben utolsó cikkében az akadálykerülésről olvashatsz majd. Ha nem akarsz róla lemaradni, iratkozz fel RSS-ünkre, valamint kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Leponyvázás után szembesültem vele, hogy a motorom egy póktanya, lógtak a hálók keresztül-kasul, és a...
Bővebben...
Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!